Αναλύοντας τα Elite Skills των Professions

Τα elite skills είναι οι πιο ισχυρές ικανότητες των professions του Guild Wars 2. Αποτελούν βαρόμετρο όταν χρησιμοποιούνται στην μάχη. Είναι το δυνατότερο χαρτί του κάθε profession και για αυτό θα έπρεπε να είναι ισορροπημένα. Παρακάτω αναλύουμε τα μέχρι τώρα γνωστά elite skills του κάθε profession, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλα που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.

Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις κατηγορίες δυναμικότητας μεταξύ των elite skills των professions. Στην πρώτη ανήκουν οι Necromancer, Elementalist και Warrior, που χρησιμοποιώντας τα elite skills τους αποκτούν πανίσχυρες ικανότητες που αντικαθιστούν εκείνες της μπάρας του όπλου. Αμέσως μετά έρχονται οι Engineer, Ranger και Thief που αποκτούν επιθετικές και αμυντικές δεξιότητες. O Guardian έρχεται τελευταίος και καταϊδρωμένος με μία μοναδική αμυντική ικανότητα.

Μια ματιά σε κάθε profession

O Necromancer, με το Lich Form μεταμορφώνετε σε δαίμονα, με ικανότητες που κάνουν οποιονδήποτε εχθρό να μοιάζει ανίσχυρος μπροστά του. Έχει άλλο ένα elite skill, το Plague, το οποίο τον μετατρέπει σε σύννεφο πανούκλας, που προσβάλλει με διάφορους, πανίσχυρους τρόπους όποιον αντίπαλο αγγίζει.

Lich_necro
Νιώστε την οργή του Lich Form!

Ο Elementalist, με το Fiery Greatsword κραδαίνει ένα environmental όπλο, που του δίνει θεϊκές ικανότητες. Το δεύτερο elite του, Τornado, τον μεταμορφώνει σε ανεμοστρόβιλο που σαρώνει τα πάντα στο διάβα του, προκαλώντας χάος.

Ο Guardian, με το Sanctuary σχηματίζει ένα καταφύγιο που προστατεύει τον εαυτό του και τους συμμάχους του από τους εχθρούς και τα εχθρικά πυρά. Με την ιδιοτυπία ότι όσο οι σύμμαχοί του βρίσκονται μέσα στο καταφύγιο δεν μπορούν να επιτεθούν στον αντίπαλο.

Ο Warrior, με τo Battle Standard, τοποθετεί στο έδαφος μία σημαία που ενδυναμώνει και αναβιώνει τους πεσόντες συμμάχους. Το επόμενο elite του, Destruction, μετατρέπει όλες τις ικανότητές του σε επιθέσεις μαζικής καταστροφής.Έχει ακόμα ένα, το Rampage, που τον οδηγεί σε παροξυσμό και τον κάνει ακόμα πιο ισχυρό.

Ο Engineer, με το Supply Crate ρίχνει πολεμοφόδια – όπως φλογοβόλα – σε μία επιλεγμένη περιοχή, που λειτουργούν το ίδιο με τα αντίστοιχα του Engineer και μπορούν χρησιμοποιηθούν από τον καθένα. Με το δεύτερο του, το Elixir X, αποκτάει ένα τυχαίο elite skill των άλλων professions, όπως invisibility, επιτάχυνση κινήσεων και επιθέσεων, μεταμόρφωση σε …σύννεφο πανούκλας ή ανεμοστρόβιλο.

Ο Ranger, με το Alpha Strike, καλεί και τα τρία pet του για περιορισμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή όσο τους επιτρέπουν οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Με το επόμενο του elite, Nature’s Renewal, επικαλείται ένα πνεύμα που χορηγεί σταθερότητα στους συμμάχους και ανανεώνει την μπάρα ζωής των ετοιμοθάνατων συμμάχων. Το τελευταίο του, Quickening Zephyr, προικίζει εκείνον και το pet του με επιτάχυνση στην κίνηση και στις επιθέσεις.

Ο Thief, με τo Dagger Storm, περιστρέφεται εκτοξεύοντας πολλαπλά μαχαίρια προς όλες τις κατευθύνσεις. Όμως, το άλλο του elite είναι αυτό που τον κάνει δημοφιλή: το Invisible Stalker, το οποίο του δίνει  την ικανότητα να εξαφανιστεί για περιορισμένο χρονικό διάστημα ακόμα κι αν επιτίθεται.

Συμπεράσματα

Προς το παρόν τα elite skills δεν είναι ισορροπημένα. Ο Guardian δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το elite του για να επιτεθεί, παρά μόνο για να αμυνθεί. Με αποτέλεσμα να είναι αδύναμος σε σόλο μάχη. Εκεί που ο αντίπαλος θα έχει μαζέψει ενέργεια για να εκτελέσει το elite skill κρίνοντας την μάχη, ο Guardian δεν θα μπορεί να ανταποδώσει το μοιραίο χτύπημα.

Οι Engineer, Ranger και Thief στερούνται δυναμικότητας μπροστά στους αντιπάλους τους, γιατί αποκτούν μονάχα μία με δύο ικανότητες τη στιγμή που στα άλλα professions αντικαθίσταται ολόκληρη η μπάρα δυνατοτήτων του όπλου τους με πέντε πανίσχυρες δεξιότητες, όταν εκτελούν τα δικά τους elite skills.

Τέλος, οι Necromancer, Elementalist και Warrior είναι οι πιο ευνοημένοι από όλους, καθώς με το elite τους προικίζονται με πολύ ισχυρές δεξιότητες που παίρνουν την θέση της μπάρας του όπλου. Αυτό το φαινόμενο οδηγεί σε ανισορροπία μεταξύ των professions αφού τα elite skills είναι το δυνατότερο χαρτί του κάθε profession.

Banner_of_war
Το Battle Standard. Ένα από τα elite skill του warrior.

Ωστόσο, από τον τρόπο που έχει χειριστεί η ArenaNet μέχρι τώρα το skill system, δείχνει να μπορεί να τα ισορροπήσει πολύ πιο εύκολα από ότι θα μπορούσε οποιοδήποτε άλλο MMO, επειδή έχει κλειδώσει τα skills σε συγκεκριμένες κατηγορίες αριθμών στην skill bar. Για παράδειγμα όλα τα healing skills θα είναι στο τετράγωνο έξι της skill bar και το μόνο που απαιτείται είναι μία και μοναδική παρέμβαση για να γίνει η εξισορρόπηση. Επίσης είναι γνωστό ότι το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε στάδιο κλειστής alpha δόκιμης και, αν μη τι άλλο, πολλά πράγματα θα αλλάξουν μέχρι την κυκλοφορία του.

– Γιώργος Μερκούρης

 

Ποια είναι γνώμη σας για τα elite skills των profession; Πιστεύετε ότι θα έχουν ισορροπηθεί μέχρι την κυκλοφορία του παιχνιδιού;  Ενημερώστε μας σχολιάζοντας παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*