Carapace & Luminescent armors – Οδηγός

Lumi

Τα The Silverwastes είναι ο πιο πρόσφατος χάρτης του παιχνιδιού. Προστέθηκε με το patch της 4ης Νοεμβρίου 2014 (το πρώτο μέρος του χάρτη, ολοκληρώθηκε με το release του Point of No Return’ επεισοδίου στις 13 Ιανουαρίου 2015) και είναι πολύ διαφορετικός σε φιλοσοφία από τους υπόλοιπους του παιχνιδιού. Δε θα πω περισσότερα για το θέμα αυτό αλλά θα αφήσω το ενθουσιώδες άρθρο του Tilion να γεμίσει την εικόνα! Πέρα από την ατμόσφαιρα και τα fight mechanics που περιγράφει ο Χρήστος όμως, υπάρχει κάτι ακόμα που ελκύει τους παίκτες στη περιοχή αυτή: δύο νέες armor, οι Carapace & Luminescent.

Στο παρόν άρθρο θα προσπαθήσω να διαλευκάνω το μυστήριο που καλύπτει τις δύο αυτές armor που εισήχθησαν στο παιχνίδι με τα παραπάνω patch. Μία πρώτη επαφή –οπτική- με αυτές μπορείτε να έχετε πλησιάζοντας τους NPC που στέκονται λίγο πιο πέρα από το Camp Resolve waypoint. Ο έμπορος που ανταλλάσσει τα Bandit Crest με διάφορα αντικείμενα φοράει την Carapace armor ενώ ο τύπος με την λαμπερή σιελ πανοπλία δίπλα του φοράει την Luminescent. Πολλοί guildies μου αναρωτιόνται συχνά –και ρωτάνε εμένα, για κάποιο λόγο…- σχετικά με το πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει τις δύο αυτές armor. Λοιπόν, με όσο πιο απλά λόγια μπορώ, θα εξηγήσω τη διαδικασία, βήμα-βήμα. Ας ξεκινήσουμε!

Κάτι που πρέπει να διευκρινήσω από την αρχή είναι ότι η μεν Carapace armor αποτελείται από 6 κομμάτια (rare, level 80) με επιλέξιμα στατιστικά (μεταξύ των Berserker, Carrion, Cleric, Dire, Rampager & Shaman) –είναι δηλαδή κανονική πανοπλία-, ενώ η Luminescent αποτελείται μόνο από skin! Με άλλα λόγια, όταν περιγράφω παρακάτω το πως θα αποκτήσετε το τάδε κομμάτι της Carapace armor αναφέρομαι στο gear αυτό καθ’αυτό, ενώ όταν μιλάω για κάποιο Luminescent ‘κομμάτι’ αναφέρομαι στο skin του.

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτή τη διαφορά, ας δούμε τα τρία βασικά βήματα για την απόκτηση κάποιου συγκεκριμένου ‘κομματιού’ της Luminescent, π.χ. του body piece.

 • αποκτάμε και τα 3 αντίστοιχα κομμάτια της Carapace armor, ένα από κάθε ποιότητα. Στο παράδειγμά μας, τα Carapace Vestments (light), Carapace Jerkin (medium) & Carapace Breastplate (heavy)
 • αποκτάμε το κατάλληλο ‘όργανο’ από καθένα από τα 4 champions του Mordremoth (μέσα από τα Breach events), εδώ το Kidney
 • αποκτάμε τα 3 κατάλληλα special items, εδώ τα Luminescent Belt, Imbued Skull & Caithe’s Remorse

Προσοχή εδώ στο εξής λεπτό σημείο: δε χρειάζεται να κουβαλάμε αυτά τα 10 αντικείμενα στο inventory μας! Η απόκτηση του καθενός το προσθέτει αυτόματα στην αντίστοιχη Συλλογή (Basic Collection) επιτρέποντάς μας έτσι να τα ξεφορτωθούμε -πουλήσουμε- αμέσως μετά. Έτσι, στο παράδειγμά μας, όταν προστεθεί και το τελευταίο κομμάτι στη Συλλογή θα πάρουμε το achievement Luminescent Coat. Η ανταμοιβή μας για το achievement αυτό είναι το Luminescent Coat Skin, με το οποίο (διπλό κλικ) ξεκλειδώνουμε και τα 3 skin για το Luminescent body piece! Ακούγεται σαν καλή και τίμια περίπτωση, έτσι; Ναι – ως ένα σημείο. Μη νομίσετε όμως σε καμμία περίπτωση ότι η διαδικασία είναι απλή και ότι δεν απαιτεί μία δόση φαρμαρίσματος. Μία γερή δόση, δυστυχώς. Ο λόγος; Τα Bandit Crest που απαιτούνται.

Ας ξεκινήσουμε το κυνήγι με τα Carapace armor pieces.


Carapace Armor

Shoulders → Hidden Arcana completion (episode: Echoes of the Past)… [επ/εξ]

Gloves → Tangled Path episode meta-achievement [reward: The Master of Peace’s Bequest]… [εξ]

Leggings → No Refuge completion (episode: Seeds of Truth)… [επ/εξ]

Boots → Ambassador’s Aid achievement (Silverwastes) [reward: Boot Requisition Order]… [εξ]

Body → Mordrem Vinewrath chest (Vinewrath Tangle meta-event)… [επ]

Head → The Mystery Cave completion (episode: Point of no Return)… [επ/εξ]

 • επ = επαναλαμβανόμενη, με άλλο χαρακτήρα
 • εξ = εξαγοράσιμο, από τους Bandit Crest vendor, έναντι 1g+1,000 Bandit Crests

Σημείωση: Το Body piece είναι το μόνο κομμάτι που δεν μπορεί να αγοραστεί!

Αυτό που μας λέει η παραπάνω λίστα είναι ότι για να αποκτήσουμε και τις 3 ποιότητες (light/medium/heavy) κάποιου συγκεκριμένου κομματιού –εκτός του Body piece!- πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μία φορά το Living Story, προκειμένου να έχουμε πρόσβαση και στα αντίστοιχα achievements αλλά και να αποκτήσουμε το δικαίωμα να εξαγοράζουμε από τον vendor. Επιπλέον πρέπει να φαρμάρουμε το Body piece (χρειαζόμαστε 3 chests!) εφόσον δεν αποκτιέται διαφορετικά.

Αφού αποκτήσουμε τα κομμάτια αυτά προχωράμε στη ‘συναρμολόγηση’ του αντίστοιχου Luminescent skin.


Luminescent Armor (skin)

Όπως είπα ήδη, κάθε Luminescent skin απαιτεί την απόκτηση 10 αντικειμένων. Σε γενικές γραμμές αυτά είναι:

Collection items

 1. Mordrem Teragriff [part] – δες τον ακόλουθο πίνακα
 2. Mordrem Husk [part] – δες τον ακόλουθο πίνακα
 3. Mordrem Troll [part] – δες τον ακόλουθο πίνακα
 4. Mordrem Thrasher [part] – δες τον ακόλουθο πίνακα
 5. αντίστοιχο Carapace armor piece (light)
 6. αντίστοιχο Carapace armor piece (medium)
 7. αντίστοιχο Carapace armor piece (heavy)
 8. special item #1
 9. special item #2
 10. special item #3

DS_Lumin_CoatCollectionΑνάλογα τώρα με το armor piece skin που θέλουμε να αποκτήσουμε συλλέγουμε-ξεκλειδώνουμε τα παρακάτω ειδικά αντικείμενα (1-4 & 8-10 από την παραπάνω λίστα):

Extracted Mordrem Parts

  Extracted Parts Tendon Fang Spleen Bladder Eye Kidney
Extraction Device   Experimental  Tendon  Fang  Spleen  Bladder  Eye  Kidney
Teragriff   Extracted Part  Tendon  Fang  Spleen  Bladder (pieces)  Eye  Kidney
Husk   Extracted Part  Tendon  Fang  Spleen  Bladder (pieces)  Eye  Kidney
Troll   Extracted Part  Tendon  Fang  Spleen  Bladder (pieces)  Eye  Kidney
Thrashers   Extracted Part  Tendon  Fang  Spleen  Bladder (pieces)  Eye  Kidney
Luminescent
armor skin 
 Shoulders  Gloves  Boots  Leggings  Helm  Coat
  Special Items Luminescent Strap(1)  Luminescent Glove Lining(1)  Luminescent Laces(1) Luminescent Seams(1)  Luminescent Chinstrap(1)  Luminescent Belt(1)
Imbued Firefly Luminescence(2) Illuminated Truffle(3) Imbued Beetle Shell(4) Glowing Venom Sac(5) Radiant Dragonfly Wings(6) Imbued Skull(7)
Caithe’s Blossom(8) Plague Signet(9) Wynne’s Locket(10) Verata’s Seared Ring(11) Jurah’s Jewel(12) Caithe’s Remorse(13)

 (“κοίτα Χρήστο, ΠΙΝΑΚΑΣ!!!” – προς τον αναγνώστη: συγνώμη, εσωτερικό αστείο ^^)


Special Items Acquisition

(1) Perseverance boon (3stacks min) – talk to a Shilverwastes quartermaster

(2) Firefly Luminesence (dynamic event, Warden Annwyn, Village of Astorea, Caledon Forest), βόρεια από το [&BDQBAAA=], στο πλάϊ του δρόμου – interact with an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(3) Matlal Enchanted Pig Truffle (heart NPC, Matlal, Eukaryan Caves, Kessex Hills), βόρεια από το [&BAoAAAA=] – interact with an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(4) Beetle Remains (event, Dry Top), ανατολικά από το [&BJcHAAA=], πάνω στον αμμόλοφο – interact with an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(5) Powerful Venom Sac – T6 fine material – interact with an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(6) Dragonfly-Wing Earrings (heart NPC, Cook Huelic, Michoan Marsh, Metrica Province), ανατολικά από το [&BLEEAAA=] – interact w/ an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(7) Large Skull – rare material – interact with an underground pollen cloud (μέσα σε ένα Breach)

(8) Echoes of the Past Mastery achievement

(9) Tangled Paths Mastery achievement

(10) Seeds of Truth Mastery achievement

(11) Seeds of Truth completed (any character), can be bought from 5 quartermasters for 10g+1,000 Bandit Crests

(12) Point of No Return completed (any character), can be bought from 5 quartermasters for 10g+1,000 Bandit Crests OR 30 laurels from NPCs

(13) Point of No Return Mastery achievement OR 40laurels+50 ectos OR 10g+1,000 Bandit Crests


Με απλά λόγια

 1. Τελειώνουμε τα achievements όλων των instances, όλων των επεισοδίων ώστε να πάρουμε τα Mastery (meta)achievements & rewards. Έτσι θα αποκτήσουμε τα 5/6 Carapace amor items & skins (όλα εκτός του Body) KAI τα Special Items (8)-(10) & (13). Σημειώστε ότι θα λάβουμε μόνο ένα μία ποιότητα για το κομμάτι αυτό (επιλέγουμε εμείς ποια) κι έτσι θα χρειαστεί να αγοράσουμε τις άλλες δύο.
 2. Ολοκληρώνουμε το world boss event Mordrem Winewrath για να πάρουμε το Carapace body piece (item & skin). Σημειώστε ότι θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό περισσότερες από μία φορές -τρεις τουλάχιστον!- καθώς αφενός το chest είναι random drop και αφετέρου χρειαζόμαστε 3 chests ώστε να ξεκλειδώσουμε και τις 3 ποιότητες (light/medium/heavy).
 3. Όταν είναι να μπούμε σε κάποιο Breach:

  α) χρησιμοποιούμε ένα ‘Mordrem <organ> Extraction Device, ΠΡΙΝ σκοτώσουμε το boss! (διαρκεί 3 ώρες). Έτσι θα πάρουμε το αντίστοιχο ‘Extracted Part’ (δες πίνακα παραπάνω). Σημειώστε ότι το ‘Experimental Mordrem Extraction Device’ αφαιρεί τυχαίο όργανο από το boss, κάτι που δεν εξυπηρετεί τους σκοπούς μας.

  β) έχουμε φροντίσει να έχουμε στο inventory μας τα items που χρειάζονται για να πάρουμε τα Special Items (2)-(7).

 4. Όταν είναι ώρα να φτιάξουμε τα Luminescent Leggings & Helm αγοράζουμε τα (11) & (12) αντίστοιχα (1,000 Bandit Crests + 10g το καθένα).
 5. Τα 6 “Luminescent” items (1) απαιτούν ‘Perseverance’ που αποκτιέται κάνοντας events στα Silverwastes (3 events για το καθένα).

Δύο Tips για το τέλος:

 • Τα ‘Special Items’ (2)-(7) μπορούμε να τα αποκτήσουμε ακόμα και στο ίδιο ‘Breach’ event, αρκεί να έχουμε μαζί μας όλα τα αντικείμενα που απαιτούνται και να κάνουμε πολλές φορές interact με το Underground Pollen Cloud.
 • Τα 6 ‘Luminescent’ items (1) μπορούν να αποκτηθούν εύκολα ακόμα και στη διάρκεια ενός και μόνο ‘Foothold’ event: επιλέγουμε ένα camp και συμμετέχουμε στα αλλεπάλληλα events που τρέχουν εκεί. Κάθε 3 event μπορούμε να ανταλλάξουμε τα ‘Perseverance’ stacks (3) με ένα από τα ‘Luminescent’ items μιλώντας στον Quartermaster εκεί. Επιπλέον δε χρειάζεται να θυμόμαστε ποιο μας λείπει καθώς κάθε φορά που παίρνουμε (ξεκλειδώνουμε) κάποιο αυτό αφαιρείται από τη λίστα των επιλογών της επόμενης ανταλλαγής! Μπράβο ArenaNet, για κάτι τέτοια σε αγαπάμε.

DS_Lumin_UnlockΑυτά από εμένα. Ελπίζω να σας δω στα Silverwastes , καμαρωτούς με τις φανταχτερές και αστραφτερές Luminescent armor σας! Για απορίες-διευκρινήσεις-παράπονα-διορθώσεις, ο χώρος ακριβώς από κάτω είναι δικός σας 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*