Δυναμικό Guild Bounty

bounties2

Τον τελευταίο μήνα η ArenaNet μας σύστησε ένα καινούριο, ξεχωριστό feature του παιχνιδιού, τα πολυσυζητημένα Guild Μissions. Μέχρι τώρα, το μόνο που έχω προλάβει να παίξω με την Guild μου είναι το Guild Bounty. Σε αυτό το άρθρο από-φάσισα να γράψω τις δυνατότητες βελτίωσης πάνω σ’ αυτό. Η όλη ιδέα του Guild Bounty είναι ενδιαφέρον ως βάση, αλλά πιστεύω ότι βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια. Παρόλα αυτά είμαι σίγουρος ότι η ArenaNet έχει σχέδια να το εξελίξει και να το κάνει πολύ πιο διασκεδαστικό από ότι είναι τώρα. Το μυστικό βρίσκεται σε μια λέξη που η ίδιοι έβαλαν στο χώρο των MMO: «Δυναμικό». Όπως εξελίσσεται ένα event, για παράδειγμα: Μια ομάδα κενταύρων επιτίθεται σε ένα οχυρό και το κατακτάει, αν αποτύχεις να τους απωθήσεις, κάπως έτσι θα μπορούσε να εξελίσσεται και το Guild Bounty. Και τι εννοώ; Ας γράψουμε την ιστορία του Prisoner 1141 και να δούμε τι θα βγει από αυτό.

Στα σκοτεινά στενά των Iron Marches, Στα άδυτα της Iron Legion, εκεί στην φυλακή υψίστης προστασίας Scourgejaw’s Vault, βρίσκεται ο Charr, Prisoner 1141. Μέσα στο βαθύ σκοτάδι, του κλειστοφοβικά μικρού, κελιού της απομόνωσης και μετά από δύο μήνες, απόλυτης ησυχίας, η πόρτα ανοίγει και μέσα μπαίνουν δύο φρουροί. Τον αρπάζουν από τα χέρια και, ανάμεσα από την οχλαγωγία των υπόλοιπων κρατούμενων, τον οδηγούν πίσω στο κελί του, στην πτέρυγα των βαρυποινιτών. Η νύχτα πέφτει, τα φώτα σβήνουν, αλλά εκείνος δεν κλείνει τα βλέφαρα του. Περίμενε πως και πως αυτή την στιγμή. Ο συγκρατούμενος του, τους τελευταίους δύο μήνες είχε καταφέρει να τελειώσει την δουλειά που ο Prisoner 1141 είχε αφήσει στην μέση όταν τον έκλεισαν στην απομόνωση. Με μοναδικό εργαλείο ένα μεταλλικό κουτάλι είχε καταφέρει να ανοίξει ένα τούνελ στον δυτικό τοίχο του κελίου τους, το οποίο σκέπαζε με μία άφησα, που έγραφε “Παίρνοντας τον καλό δρόμο”.

Οι δύο τους σηκώθηκαν από τα κρεβάτια τους και ένας ένας μπήκαν μέσα στο τούνελ. Βγήκαν στο προαύλιο της φυλακής και τώρα το μόνο εμπόδιο που έπρεπε να ξεπεράσουν για να καταφέρουν να αποδράσουν ήταν η περίφραξη. Τότε όμως το φως του προβολέα έπιασε τον άτσαλο Charr, Gron Crimsonsword. Ο φρουρός που βρισκόταν πάνω στον πύργο δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή, όπλισε και πυροβόλησε τον φυγά σωριάζοντας τον νεκρό στο έδαφος. Γεγονός που τελικά λειτούργησε ως αντιπερισπασμός και βοήθησε, τον άριστα εκπαιδευμένο πρώην κατάσκοπο της Ash Legion, Prisoner 1141 να καταφέρει να σκαρφαλώσει με γρήγορες κινήσεις την περίφραξη και να χαθεί στις σκιές του σκοτεινού δάσους. Όταν τα φώτα άνοιξαν και ήχησαν οι σειρήνες ήταν πλέον αργά.

23723Bounty-Mayana-1Κανείς δεν είχε παρατηρήσει ότι υπήρχε δεύτερος φυγάς και μόνο όταν έγινε η καταμέτρηση πήραν είδηση ότι ο Prisoner 1141 είχε αποδράσει. Τότε, εκδόθηκε δημόσιο ένταλμα για την σύλληψη του είτε νεκρός, είτε ζωντανός με αμοιβή ένα σκασμό influence και ένα μάτσο merit. Εκείνη τη νύχτα ο Prisoner 1141 συναντήθηκε με την συμμορία του στα παλιά τους στέκια. Την ακριβή τοποθεσία δεν την ξέρει κανείς, φήμες λένε: Ότι βρίσκεται κάπου στα Iron Marches μαζί με όλους τους συμμάχους του, μέσα σε μια σπηλιά, η οποία φρουρείτε μέρα νύχτα και είναι απροσπέλαστη, καθώς όποιος καταφέρει να την βρει τον περιμένουν ένα σορό παγίδες και η μοχθηρή συμμορία του.

Αυτό που προσπαθώ να εξηγήσω παραπάνω είναι ότι ο εκάστοτε στόχος του Guild Bounty θα πρέπει να δημιουργεί ένα δικό του open world dungeon σε ένα τυχαίο σημείο του χάρτη στον οποίο βρίσκεται. Όταν μια ομάδα ενός guild θα πηγαίνει εκεί για να τον αντιμετωπίσει θα μπαίνει μέσα σε ένα portal και ο χρόνος που θα έχει για να κατατροπώσει τον κάθε στόχο της ξεχωριστά θα ξεκινάει τότε, χωρίς να υπάρχει κοινός χρόνος για όλους τους στόχους. Με αυτό τον τρόπο θα περιοριστεί το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας που δημιουργείτε όταν παραπάνω από μια guild ψάχνουν τον ίδιο στόχο για να τον σκοτώσουν πρώτοι, με αποτέλεσμα οι άλλες guild να πρέπει να τον ξαναβρούν από την αρχή. Σε αυτό το portal θα μπορεί να μπει οποιοσδήποτε, στο χρονικό διάστημα που θα διεξάγεται το mission. Ακόμα και αν μπει τελευταία στιγμή και δεν προλάβει να χτυπήσει τον στόχο θα παίρνει reward.

Ακόμα σε αυτό το dungeon πριν φτάσεις στο τέλος και αντιμετωπίσεις τον στόχο θα πρέπει να περάσεις από την συμμορία και τα πρωτοπαλίκαρα τους. Όπως και ένα σορό καλοσχεδιασμένα mechanic όπως μας έχει καλομάθει η ArenaNet σε στυλ Fractals of the Mists. Τέλος θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένα lore πίσω από τον κάθε στόχο και μερικά cinematic που θα έμπαιναν στην αρχή και στο τέλος του mission.

Αυτά είχα να πω σχετικά με το Guild Bounty. Συζητήστε μαζί μας αφήνοντας το σχόλιο σας παρακάτω.

-Γιώργος Μερκούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*