How to: Φτάστε εύκολα στους 30 πόντους του Hall of Monuments

hom

Πριν από περίπου ένα χρόνο η ArenaNet μας παρουσίασε το Hall of Monuments, έναν τρόπο με τον οποίο μπορούμε να αποκτήσουμε διάφορα reward για το Guild Wars 2, πριν την κυκλοφορία του, μέσω του original Guild Wars.

Δηλώνοντας τα επιτεύγματα που έχετε καταφέρει στο πρώτο Guild Wars μέσω της αίθουσας του Hall of Monuments (HoM) μπορείτε να συγκεντρώσετε μέχρι 50 πόντους. Οι 30 πρώτοι από αυτούς τους πόντους σας ανταμείβουν με ορισμένα items, pets και titles για το Guild Wars 2, ενώ οι υπόλοιποι 20 σας παρέχουν κάποια επιπλέον titles και είναι και πιο δύσκολοι για να συγκεντρωθούν.

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς μπορείτε εύκολα και γρήγορα να φτάσετε στους πρώτους 30 πόντους του HoM, οι οποίοι είναι και οι πιο ουσιώδεις. Σημειώνουμε εδώ ότι ο τρόπος που θα αναλύσουμε παρακάτω είναι κατά τη γνώμη μας ο πιο εύκολος, αλλά παρόλαυτα αν έχετε κάτι να προτείνετε ή να σχολιάσετε θα θέλαμε να ακούσουμε τη γνώμη σας για να γίνουν οι όποιες διορθώσεις χρειάζονται.

 

Θα ξεκινήσουμε τον οδηγό παραθέτοντας ένα Q&A με τις πιο πιθανές ερωταπαντήσεις:

Q&A:

Q: Το Guild Wars 2 μοιάζει να ‘ναι ελάχιστους μήνες μακριά. Αξίζει να δώσω αυτή τη στιγμή τα λεφτά για να πάρω το πρώτο παιχνίδι;

A: Η γνώμη μας είναι ότι αξίζει. Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από την κυκλοφορία του original Guild Wars το παιχνίδι έχει ακόμα ζωή. Ο αριθμός των παικτών που παίζουν Guild Wars είναι, ακόμα και τώρα, αρκετά μεγάλος. Ειδικά με την έλευση του HoM πολλοί είναι οι παλιοί παίκτες που έχουν επιστρέψει για να μαζέψουν τα reward. Στα συν της αγοράς του πρώτου παιχνιδιού, πέρα από το farming των reward, είναι το πολύ καλό community, η εκμάθηση του lore για την πιο ομαλή εισαγωγή στο Guild Wars 2 (Αν και δε θα είναι απαραίτητη) αλλά και τα συνεχή update από την ArenaNet με αρκετό νέο content.

Q: Είναι σίγουρο ότι θα προλάβω να μαζέψω τους 30 πρώτους πόντους πριν την κυκλοφορία του Guild Wars 2;

A: Και βέβαια! Με αυτόν τον οδηγό σας εγγυόμαστε ότι θα έχετε φτάσει στους 30 πρώτους πόντους σε διάστημα το πολύ ενάμιση μήνα με πολύ χαλαρό gameplay.

Q: Τα reward θα παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στο Guild Wars 2; Θα υπερέχω έναντι όσων δεν τα έχουν;

A: H ArenaNet έχει καταστήσει σαφές ότι τα reward αυτά θα είναι τελείως cosmetic. Όλα τα item θα αποτελούν απλά unique skins τα οποία δε θα μπορείς να τα αποκτήσεις με διαφορετικό τρόπο μέσα από το Guild Wars 2. Παρόλαυτα χρησιμοποιώντας Transmutation Stones θα υπάρχει η δυνατότητα να ενώσετε την εμφάνιση ενός weapon ή κάποιας armor με τα στατιστικά κάποιου άλλου καλύτερου αντίστοιχου item.

Q: Πώς θα παραλάβω τα rewards στο Guild Wars 2;

A: Δε γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη συγκεκριμένη ερώτηση. Το μόνο πράγμα που έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι θα πρέπει να έχουμε κάνει link στο ίδιο NCsoft master account το λογαριασμό του Guild Wars και του Guild Wars 2. Όταν γίνει αυτό, in game στο Guild Wars 2 θα εμφανιστεί κάποιος NPC, o οποίος θα μας μεταφέρει στο HoM, όπου και θα κάνουμε claim τα reward.

hom3
Στη συνέχεια παρουσιάζουμε ορισμένα βασικά στοιχεία που είναι απαραίτητο να είναι γνωστά και διευκρινίζουμε τι θεωρούμε δεδομένο κατά τη διάρκεια της ανάλυσης στο guide:

Στοιχεία και Γεγονότα:

 • Αν και για να βγάλετε τα reward απαιτείται μόνο η κατοχή ενός από τα 3 campaign (Prophecies, Factions, Nightfall) συν το Eye of the North (Μιας και το Hall of Monuments περιέχεται εδώ), το guide μας θεωρεί δεδομένο ότι έχετε και τα 4 παιχνίδια. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ξεκλειδώσετε τους απαιτούμενους πόντους πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο εύκολα.
 • Η ArenaNet μαζί με την ανακοίνωση του Hall of Monuments μας παρείχε και μία online εφαρμογή με την οποία μπορούμε να παρατηρούμε το progress που έχουμε κάνει στην προσπάθεια μας να αποκτήσουμε τα reward. Συν τις άλλοις το Hall of Monuments Reward Calculator μας παρέχει τη δυνατότητα να βλέπουμε τα εναπομείναντα reward καθώς και το τι χρειάζεται να κάνουμε για να τα αποκτήσουμε.
 • Για να δούμε το progress μας πάνω στο calculator αρκεί να πληκτρολογήσουμε το όνομα ενός από τους in game χαρακτήρες μας στο πεδίο “Enter Character Name” και να πατήσουμε enter. Σημαντικό: Έχοντας αγοράσει απλά τα παιχνίδια έχετε απ’ ευθείας ξεκλειδώσει τα 3 πρώτα reward (Accounts Linked).
 • Δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο ούτε τι main profession θα επιλέξετε, ούτε τι secondary. Κάποια στιγμή, όπως υποδεικνύεται και παρακάτω στο guide, απλά θα χρειαστεί να αλλάξετε το secondary profession σας σε ranger για να αποκτήσετε κάποια εύκολα reward. Όπως και να χει, μην ξεκινήσετε με Dervish ή Paragon γιατί δε θα μπορείτε, με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα, να βγάλετε την Elite Kurzick armor και την Elite Luxon armor!
 • Συμβουλή: Αν και δεν είναι απαραίτητο, καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή και να γίνεται μέλος κάποιας έμπειρης guild. Το community του Guild Wars είναι εξαιρετικό και είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάποιους συμπαίκτες που θα θελήσουν να σας βοηθήσουν στο σκοπό σας.

Ξεκινώντας:

Ξεκινήστε δημιουργώντας το χαρακτήρα σας. Πρόταση μας είναι να φτιάξετε το χαρακτήρα σας είτε στο Nightfall, είτε στο Prophecies. Αν ξεκινήσετε από το Nightfall έχετε το πλεονέκτημα της από νωρίς πρόσβασης σε Heroes, κάνοντας έτσι τη ζωή σας πιο εύκολη. Σε κάθε περίπτωση αποφύγετε να δημιουργήσετε το χαρακτήρα σας από το Factions, θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί.

Σκοπός σας είναι να έχετε τελειώσει όλα τα missions των Prophecies, Factions και Nightfall μαζί με τα bonus τους καθώς και τα main quest των Eye of the North, War in Kryta και Hearts of the North, έχοντας σπαταλήσει όσο το δυνατών λιγότερα λεφτά1.

Θεωρώντας λοιπόν ότι έχετε ξεκινήσει από το Nightfall η σειρά με την οποία θα πρέπει να ολοκληρώσετε όλα τα παραπάνω είναι η εξής: Nightfall -> Factions -> Prophecies -> Eye of the North -> War in Kryta -> Hearts of the North

Σημαντικό! Πριν κάνετε το τελευταίο mission του Factions βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει παρακάτω, στο κομμάτι που αφορά το Monument of Fellowship, ότι έχει να κάνει με τα pet του ranger!

Αφού ολοκληρωθεί το εν λόγω content δεν έχετε παρά να γεμίσετε το Hall of Monuments με τα διάφορα πράγματα που έχετε συλλέξει. Το Hom αποτελείται από πέντε monuments, τα τέσσερα από τα οποία (όλα πλην του Monument of Honor) χρειάζονται ένα Monumental Tapestry για να λειτουργήσουν. Παρακάτω, θα αναλύσουμε τι χρειαζόμαστε από κάθε monument, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Monument of Honor (Titles):

Πρέπει να συγκεντρώσετε 8/18 πόντους από αυτό το monument. Απλά και μόνο δηλώνοντας τα 6 titles (3 Hero titles + 3 Protector titles) που έχετε βγάλει ολοκληρώνοντας τα missions των τριών campaign μαζί με τα bonus τους, πετυχαίνετε αυτόν το στόχο. Έτσι έχουμε:

 • 3 πόντους απλά και μόνο αγοράζοντας τα παιχνίδια (όπως αναφέραμε πιο πάνω).
 • 2 πόντους δηλώνοντας ένα από τα έξι προαναφερθέντα titles.
 • 3 επιπλέον πόντους δηλώνοντας τέσσερα από τα εναπομείναντα πέντε titles.

hom1Monument of Resilience (Armors):

Από το συγκεκριμένο monument πρέπει να συγκεντρώσουμε 5/8 πόντους. Οι prestige armors που πρέπει να φτιάξουμε αποτελούν ίσως, το πιο δαπανηρό κομμάτι στο κυνήγι των reward. Επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο, θα χρειαστούμε περίπου 350k gold. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι δε χρειάζεται να φτιάξετε κανένα από τα head των εν λόγω armor για να δηλωθούν στο Hall of Monuments. Με αυτόν τον τρόπο θα γλυτώσετε αρκετά λεφτά. Είναι βέβαιο ότι έχοντας τελειώσει όλο το απαιτούμενο content, θα έχετε βγάλει τουλάχιστον 4 από τις 5 armor που χρειάζονται. Έχουμε λοιπόν:

 • 1 πόντο δηλώνοντας μία από τις δύο elite armors του Marhan Grotto ή μία από τις δύο elite armors του Granite Citadel (περίπου 70k η κάθε μία). Αν έχετε ξεκινήσει με ένα από τα δύο professions του Factions τότε πρέπει αντί γι′ αυτές, να βγάλετε την Exotic Armor (επίσης γύρω στα 70k).
 • 1 πόντο δηλώνοντας επιπλέον μία από τις δύο elite armors του Marhan Grotto ή μία από τις δύο elite armors του Granite Citadel (περίπου 70k η κάθε μία). Αν έχετε ξεκινήσει με ένα από τα δύο professions του Factions τότε πρέπει αντί γι′ αυτές, να βγάλετε την Imperial Armor (επίσης γύρω στα 70k).


*Tip:
Για να δηλώσετε μια armor στο HoM θα πρέπει να φοράτε όλα τα κομμάτια της πριν αλληλεπιδράσετε με το Monument.*

Monument of Valor (Weapons):

Στόχος μας εδώ είναι να φτάσουμε στους 4/8 πόντους. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε εύκολα δηλώνοντας 2 Oppressor’s Weapons και 3 Destroyer Weapons.

Τα Oppressor’s μπορείτε να τα βγάλετε από τους npcs που εμφανίζονται στην αριστερή πλευρά του Lion’s Arch Keep μετά το τέλος του “The Battle for Lion’s Arch” (τελευταίο quest του War in Kryta), σε αντάλλαγμα με 10 Medal of Honor. Ολοκληρώνοντας απλά το War in Kryta και το Hearts of the North θα έχετε συγκεντρώσει 15 Medal of Honor. Για να βγάλετε τα υπόλοιπα 5 που χρειαζόμαστε για το δεύτερο Oppressor’s, αρκεί να ανταλλάξετε 125 War Supplies1 στον Shining Blade Forager.

Τα Destroyer Weapons τώρα, φτιάχνονται στο πρώτο επίπεδο του Slaver’s Exile από τον Balthor Coalforge. Κάθε Destroyer Weapon, μαζί με τα material, κοστολογείται γύρω στα 35-40k gold. Για να φτιάξουμε λοιπόν 3 Destroyer Weapons χρειαζόμαστε περίπου 1.5 stack War Supplies ακολουθώντας την καθιερωμένη τεχνική φαρμαρίσματος που περιγράφουμε στο Παράρτημα 1.

Προσοχή! Όταν ένα weapon δηλωθεί γίνεται customized και δε μπορεί να δηλωθεί δεύτερη φορά, ούτε να ανταλλαχτεί σε άλλον παίκτη. Επίσης, μόνο ένα weapon κάθε τύπου μπορεί να δηλωθεί! Αν για παράδειγμα έχετε δηλώσει ένα Fire Staff, τότε ένα Water Staff δε θα μπορεί να δηλωθεί.

Παίρνουμε λοιπόν:

 • 1 πόντο δηλώνοντας ένα Oppressor’s Weapon.
 • 1 ακόμα πόντο δηλώνοντας ένα Destroyer Weapon.
 • 2 πόντους δηλώνοντας ένα επιπλέον Oppressor’s και δύο επιπλέον Destroyer Weapons.


*Tip:
Για να δηλώσετε τα weapons στο HoM αρκεί να τα έχετε στο inventory σας πριν αλληλεπιδράσετε με το Monument.*

Monument of Fellowship (Heroes & Pets):

Χρειαζόμαστε 7/8 πόντους από αυτό το Monument. Για να το πετύχουμε αυτό, αρκεί να δηλώσουμε 16 Heroes και τα 3 rare pets.

Heroes
13 από τους 16 Heroes που χρειαζόμαστε τους ξεκλειδώνετε απλά και μόνο τελειώνοντας το απαιτούμενο content, χωρίς να κάνετε secondary quests. Οι υπόλοιποι 3 είναι σίγουρα ο M.O.X. συν άλλοι 2 της επιλογής σας.

Όλοι οι Heroes εκτός του M.O.X. χρειάζονται upgrade στην armor τους πριν δηλωθούν στο HoM. Για να κάνετε upgrade την armor των Heroes απαιτούνται κάποια αντικείμενα. Οι Heroes του Eye of the North γίνονται upgrade με Cloths of the Brotherhood, ενώ οι Heroes του Nightfall γίνονται upgrade με Primeval Armor Remnants. Η τιμή των Cloths οf the Brotherhood και των Primeval Armor Remnants κυμαίνεται στα 4-8k το κάθε κομμάτι από παίκτες στα american districts της Kamadan.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα Cloth of the Brotherhood σε έναν Hero του Eye of the North, αρκεί:

 1. να έχετε στο inventory σας 1 Cloth of the Brotherhood,
 2. και να έχετε τον εν λόγω Hero στο Party σας ενώ μιλάτε στον Master Armorer Kor  (βρίσκεται στο Central Transfer Chamber), για να του κάνει upgrade την armor.

Για να χρησιμοποιήσετε ένα Primeval Armor Remnant σε έναν Hero του Nightfall, αρκεί:

 1. να έχετε στο inventory σας 1 Primeval Armor Remnant,
 2. και να έχετε τον εν λόγω Hero στο Party σας ενώ μιλάτε στον Armorsmith of Whispers  (βρίσκεται στο Gate of Anguish), για να του κάνει upgrade την armor.

hom2
Pets

Επιπλέον στο Monument of Fellowship μπορούν να δηλωθούν τα pet του ranger. Για να δηλώσετε ένα pet, πρέπει να είναι level 20. Όταν το δηλώσετε αποκτάτε το Animal Companion Statue. Παράλληλα υπάρχουν 3 rare pets που μετράνε ως ξεχωριστά Statues. Η διαδικασία που θα ακολουθήσουμε εμείς σε αυτόν τον τομέα είναι η εξής:

 1. Όταν αποφασίσετε να ασχοληθείτε με τα pet αλλάξτε το secondary profession σας σε ranger, από έναν profession changer. Αυτό θα το κάνετε μόνο αν το primary ή το secondary profession σας δεν είναι ο ranger.
 2. Κάντε equip στη skill bar σας το Charm Animal. Στόχος μας είναι να κάνουμε charm τα 3 προαναφερθέντα rare pets. Σημείωση: Αν έχετε κάνει charm ένα pet, αυτό θα σας ακολουθεί ΜΟΝΟ αν έχετε πάνω στην μπάρα σας το Charm Animal ή το Comfort Animal. Άπαξ και έχετε κάνει charm ένα pet καλό θα είναι να αλλάξετε το Charm Animal με το Comfort Animal, ούτως ώστε να μπορείτε να το κάνετε resurrect όταν πεθαίνει. Αυτό θα το χρειαστείτε μόνο όταν ανεβάζετε level to Imperial Phoenix (αναφέρεται αμέσως μετά).
 3. Θα ξεκινήσουμε με το Imperial Phoenix. Το συγκεκριμένο pet κάνει spawn στο Divine Path και είναι level 5. To Divine Path είναι η περιοχή στην οποία μεταβαίνετε αφ’ ότου ολοκληρώσετε το τελευταίο mission του Factions. Είναι το μόνο rare pet που χρειάζεται να ανέβει level πριν δηλωθεί. Γι′ αυτό,  σας προτείνουμε να κάνετε charm αυτό το pet όταν τελειώσετε για πρώτη φορά το Factions, ούτως ώστε να μπορεί να ανεβαίνει level όσο προχωράτε το υπόλοιπο content. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που σας προτείναμε ολοκληρώσετε το Factions δεύτερο στη σειρά.
 4. Όταν φτάσετε τον Phoenix 20 level και τον δηλώσετε στο Hall of Monuments πρέπει να τον πάτε σε κάποιον Pet Tamer για να τον αφήσετε, ούτως ώστε να μπορείτε να κάνετε charm το επόμενο pet.
 5. Στη συνέχεια ολοκληρώστε το quest “The Beak of Darkness” και κάντε charm το Black Moa.
 6. Το Black Moa είναι από μόνο του 20 level οπότε αρκεί απλά να το δηλώσετε στο Hom. Αφού το δηλώσετε αφήστε το σε κάποιον Pet Tamer, ούτως ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε charm το τελευταίο pet.
 7. Το Black Widow είναι το pet με τη δυσκολότερη διαδικασία στο να γίνει charm. Αυτό συμβαίνει διότι κάνει spawn μόνο στο Underworld και αν και μόνο αν έχετε ολοκληρώσει ορισμένα quest. Ο ευκολότερος τρόπος για να το αποκτήσετε είναι ακολουθώντας στο Underworld την εξής αλυσίδα από quests: Clear the Chamber -> Restoring Grenth’s Monuments (απλά το παίρνετε, χωρίς να χρειαστεί να το ολοκληρώσετε) -> Wrathful Spirits. Προσοχή! Μην πάρετε το Clear the Chamber πριν καθαρίσετε το πρώτο δωμάτιο από τα mob! Επίσης, μην παίρνετε όλα τα quest από τους quest givers παρά μόνο τα αναφερθέντα απαραίτητα.
 8. Η Black Widow κάνει spawn όταν ολοκληρωθεί το Wrathful Spirits κοντά στο Grenth’s Statue του Forgotten Vale. Όταν την κάνετε charm πηγαίνετε να τη δηλώσετε στο Hall of Monuments (είναι από μόνη της level 20). Σημαντικό! Όταν δηλώσετε το statue της Black Widow ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΤΕ να δηλώσετε και το γενικό statue των animal companion.

Έτσι έχουμε:

 • 1 πόντο δηλώνοντας 1 οποιονδήποτε ήρωα.
 • 2 πόντους δηλώνοντας 4 επιπλέον ήρωες.
 • 1 ακόμα πόντο δηλώνοντας άλλους 5 ήρωες.
 • 2 πόντους δηλώνοντας το Imperial Phoenix.
 • 1 τελευταίο πόντο δηλώνοντας το Black Moa, το Black Widow, 6 ήρωες και το Animal Companion statue.


*Tip:
Για να δηλώσετε έναν ήρωα πρέπει να τον έχετε μαζί σας στο party σας και για να δηλώσετε ένα pet πρέπει να έχετε ένα από τα “Charm Animal” ή “Comfort Animal”, πριν αλληλεπιδράσετε με το Monument.*

Monument of Devotion (Miniatures):

Από εδώ, πρέπει να συγκεντρώσουμε 6/8 πόντους. Επειδή τα περισσότερα miniatures μπορείτε να τα βρείτε από δώρα γενεθλίων, αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε μερικά από τους παίκτες στην Kamadan.

Προσοχή! Πριν αγοράσετε ένα miniature βεβαιωθείτε ότι δεν είναι dedicated, δεν έχει δηλωθεί δηλαδή από άλλο παίκτη. Όταν αγοράζετε miniatures από την Kamadan να είστε σίγουροι ότι είναι undedicated πριν τα πάρετε. Παρακάτω παρουσιάζουμε το μήνυμα που εμφανίζεται όταν αφήσουμε το δείκτη του ποντικιού μας πάνω σε ένα dedicated miniature. Αν το miniature δεν έχει δηλωθεί (Undedicated) τότε απλά η φράση “Dedicated at Hall of Monuments” απουσιάζει.

miniatureΓια να πετύχουμε το στόχο μας χρειαζόμαστε 30 miniatures εκ των οποίων 1 πρέπει να είναι Rare (Χρυσό) και 1 πρέπει να είναι Unique (Πράσινο). Η γενική συμβουλή μας για τα miniatures είναι η εξής. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε να αγοράζετε miniatures από τα πιο φτηνά, δηλαδή αρχίζοντας από τα first year και πηγαίνοντας προς τα πάνω. Από χρυσά miniatures, όπως προαναφέραμε, χρειαζόμαστε μόνο ένα το οποίο μπορεί να είναι ή το miniature Prince Rurik ή το miniature Shiro, τα οποία είναι αρκετά φτηνά. Τώρα, για το Unique miniature αυτό που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε το Black Moa Chick. Στη συνέχεια παραθέτουμε έναν πίνακα με τις ισχύοντες τιμές των miniatures (στις διακυμάνσεις εμπεριέχεται το καθιερωμένο παζάρι). Ο πίνακας αυτός θα ανανεώνεται όταν υπάρχουν μεταβολές.

tableHoMΠαίρνουμε λοιπόν:

 • 1 πόντο δηλώνοντας ένα οποιοδήποτε miniature (εκτός rare ή unique).
 • 1 ακόμα πόντο δηλώνοντας ένα rare miniature.
 • 1 πόντους δηλώνοντας το Black Moa Chick.
 • 2 επιπλέον πόντους δηλώνοντας άλλα 17 miniatures.
 • 1 πόντο δηλώνοντας ακόμα 10 miniatures.


*Tip:
Για να δηλώσετε ένα miniature αρκεί να το έχετε στο inventory σας πριν αλληλεπιδράσετε με το Monument.*

hom5Επίλογος:

Τα καταφέρατε! Έχετε μαζέψει τους 30 πρώτους πόντους στο Hall of Monuments. Ποια είναι η συμβουλή μας από εδώ και μπρος; Απολαύστε το παιχνίδι. Ξέρουμε ότι το να παίζεις Guild Wars κυνηγώντας απλά και μόνο τα rewards ίσως και να καταστρέφει εν μέρει την ομορφιά του παιχνιδιού. Σίγουρα όμως έχετε αποκομίσει πολλά μέσα από αυτό το ταξίδι.

 

Παράρτημα:

1) Gold Farming:

Όταν αναφέρουμε ότι πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο content σπαταλώντας όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα εννοούμε το εξής. Έχοντας εξ’ αρχής υπόψιν σας ένα δεδομένο καλό build που μπορεί να σας έχει στείλει κάποιος (π.χ. guild mate), είναι προτιμητέο να αποφευχθεί η άσκοπη χρησιμοποίηση gold για την αγορά skill. Επίσης καλό θα ήταν να μην σπαταλήσετε πολύ gold σε armors, στην αρχή του παιχνιδιού, καθώς ούτως η άλλως θα πρέπει, αργότερα, να αξιοποιήσετε αρκετά λεφτά για να αγοράσετε elite armors (οι οποίες δηλώνονται στο Hom).
Όπως καταλαβαίνετε το ρητό που λέει ότι τα χρήματα μπορούν να αγοράσουν τα πάντα, ισχύει στην περίπτωσή μας στο έπακρο! Γι′ αυτό κι εμείς σαν παρουσιάζουμε έναν solo τρόπο για εύκολο φαρμάρισμα gold!

Αυτό που έχετε να κάνετε είναι, αφ’ ότου τελειώσετε το War in Kryta, να προχωρήσετε κάνοντας τα quest του Hearts of the North. Το content αυτό αποτελείται, εκτός των άλλων, από τέσσερα repeatable quest, το τελευταίο εκ των οποίων μάλιστα είναι πολύ μικρό σε διάρκεια. Και τα τέσσερα αυτά quest γίνονται solo (χωρίς party) και με αυτόματα καθορισμένα skill στην skill bar. Επαναλαμβάνοντας πολλές φορές το Rise, παίρνετε κάθε φορά 1k gold + 5 War Supplies + το gold από τα drops (αν τα πουλήσετε) + Confessor’s Orders (σαν random drops). Ενδεικτικά αναφέρω ότι τα 250 War Supplies (stack) πουλιέται στην αγορά της Kamadan (american districts) γύρω στα 70 – 75k. Τι πάει να πει αυτό; Ότι έχετε κατά μέσο όρο 3 – 3.5k gold ανά 8 λεπτά (τόσο κρατάει το κάθε run του quest)!

Το κόλπο για να ολοκληρώνετε εύκολα το quest είναι, να κάθεστε πίσω από τους npcs, ούτως ώστε να παίρνουν αυτοί το aggro, παίζοντας τους τα τρία τελευταία skills (για να μπορούν να επιβιώνουν) και σπαμάροντας στους αντιπάλους όλα τα υπόλοιπα skills. Ένα καλό pattern για την αντιμετώπιση των waves είναι το εξής:

riseΤα νούμερα πάνω στην εικόνα παρουσιάζουν από ποια μεριά και με ποια σειρά πρέπει να αντιμετωπίζετε το κάθε wave.

2) Amber / Jadeite Farming: Το material που ανεβάζει την τιμή των Elite Kurzick / Elite Luxon armors είναι το Amber και το Jadeite αντίστοιχα (έχει 600-1000 gold το κομμάτι από τον rare material trader). Για να αποφύγουμε αυτή τη δαπάνη είναι προτιμητέο να φαρμάρουμε Amber Chunks και Jadeite Shards μέσω PvP. Κάνοντας είτε Fort Aspenwood είτε Jade Quarry συγκεντρώνετε Imperial faction, το οποίο το ανταλλάσσετε στον Hei Tsu για Kurzick faction (αν θέλετε να βγάλετε Amber Chunks) ή για Luxon faction (αν θέλετε να βγάλετε Jadeite Shards). Η αναλογία είναι 5000 Imperial faction για ένα Amber Chunk ή ένα Jadeite Shard. Στατιστικά, κατά μέσο όρο, σε κάθε PvP παιχνίδι βγάζεις 2.5 – 3k Imperial Faction. Για να τελειώσετε λοιπόν την elite armor χρειάζεστε περίπου 120-140 παιχνίδια PvP.

3) Vanguard Reputation Farming: Για να μπορείτε να φτιάξετε τη Monument Armor, πρέπει να έχετε φτάσει rank 5 (Shadow Agent) στο Ebon Vanguard Rank. Το φαρμάρισμα του Vanguard Reputation γίνεται πολύ εύκολο, αν συνδυαστεί με τη μέθοδο που προτείνεται στο παράρτημα 1 για το gold farming. Κάθε run στο quest Rise δίνει 1.250 Vanguard Reputation. Συνολικά απαιτούνται 26k Reputation για να μπορείτε να βγάλετε την armor.

Απορίες και Διορθώσεις:

Έχετε βρει κάποιο λάθος στο guide μας; Θέλετε να αναλύσουμε καλύτερα κάποιο σημείο ή να σας βοηθήσουμε in-game; Δεν έχετε παρά να κάνετε post στο αντίστοιχο thread που έχουμε ανοίξει στο forum μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*