Καταλήγοντας σε μια συμφωνία

Bazaar

Θα ‘θελα γι’ αυτούς τους κρυστάλλους
να μου ανταλλάξεις μια καρδιά
Μια που γνωρίζει τους ανέμους
που με καλούν προς τα παλιά

Το ιπτάμενο καταφύγιο του ‘Zephyr Sanctum’ προσγειώθηκε, φέρνοντας μαζί του μερικά εκλεκτά καλούδια για τους κατοίκους της Tyria. Αυτή η κυκλοφορία βαπτίστηκε από τη κοινότητα ως το καλύτερο patch ως τώρα και, λογικά μιλώντας, ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω μαζί της;

Τα πάντα έχουν την αίσθηση του καινούργιου. Πρώτα απ’ όλα, μία νέα ΡνΕ ζώνη παρουσιάστηκε, η οποία δυστυχώς θα φύγει ξανά σε τέσσερις εβδομάδες, με το επόμενο update. Λέω δυστυχώς όχι μόνο γιατί το περισσότερο μόνιμο περιεχόμενο είναι πάντοτε ευπρόσδεκτο, αλλά κυρίως διότι τούτο το μέρος είναι πανέμορφο. Τα ‘Labyrinthine Cliffs’ βρίσκονται στο νότιο τμήμα του Deldrimor Front και είναι κατά βάση το σπίτι του μυθικού ‘Bazaar of the Four Winds’. Έμποροι από όλο τον κόσμο προσέρχονται σε τούτη τη παράξενη αγορά αυτές τις μέρες, για να παζαρέψουν τα εμπορεύματά τους και να συνάψουν, αισίως, μερικές πολύ επιτυχημένες συμφωνίες. Όσον αφορά στο παιχνίδι, η περιοχή αυτή λειτουργεί σαν μία καταβόθρα πλούτου, εξισορροπώντας τμήματα της οικονομίας και ανεβάζοντας τις τιμές μερικών άχρηστων υλικών στα ίσια με των υπολοίπων. Θα μπορούσα να ονομάσω τίμια την ιδέα που κρύβεται πίσω από το μηχανισμό αυτό, όπως και θα μπορούσα πολύ εύκολα να φανταστώ το Bazaar να έρχεται και να φεύγει στο μέλλον, όποτε απαιτείται, οδηγημένο από τα ευφυή οικονομικά μυαλά που εργάζονται στην ArenaNet.

Η ατραξιόν του Bazaar ωστόσο τούτη τη φορά βρίσκεται ανάμεσα στα σύννεφα, στον ουρανό. Το μυστηριώδες ‘Zephyr Sanctum’ είχε πολλά χρόνια να προσεγγίσει τόσο πολύ τα εδάφη της Tyria. Οι επιβάτες και αφέντες του, οι Zephyrites, έχουν σπουδάσει το στοιχείο του αέρα, διαχωρίζοντας το περαιτέρω σε τρεις μορφές, που αποφάσισαν να αποκαλούν ‘aspects’. Αυτές παρέχουν στους παίκτες μερικές ειδικές ικανότητες που εμπλουτίζουν το τρόπο που μετακινούνται μέσα στο τρισδιάστατο περιβάλλον, μετατρέποντας όλο το μέρος σε ένα γιγαντιαίο jumping puzzle ή, όπως θα μπορούσα να το πω πιο καλά, ένα μαγικό πανηγύρι. Τα achievements που συνοδεύουν το περιεχόμενο δίνουν μία λιγότερο grindy αίσθηση από αυτή των προηγούμενων release, κάτι που οι παίκτες απαιτούσαν εδώ και αρκετό καιρό. Παίζοντας με το δικό τους τρόπο και ρυθμό, οι παίκτες μπορούν να αποκτήσουν μερικά από τα νέα rewards που μπήκαν στο χαμό, καθώς η ArenaNet φαίνεται ότι βρήκε, επιτέλους, μία λύση στις επιπτώσεις του παράγοντα της τύχης.

82176KitefinalΕίτε το πιστεύετε είτε όχι, η διασκέδαση δε σταματάει εδώ. Δύο νέες δραστηριότητες παρουσιάστηκαν, μία από τις οποίες προορίζεται για μόνιμη προσθήκη στο παιχνίδι. Το ‘Belcher’s Bluff’ είναι μία παραλλαγή του κλασικού ‘Πέτρα-Ψαλίδι-Χαρτί’. Οι παίκτες καλούνται να νικήσουν τους αντιπάλους τους σε ένα διαγωνισμό κατανάλωσης ποτού, με τους κανόνες να είναι ιδιαίτερα απλοί: “Όποιος μείνει όρθιος στα πόδια του τελευταίος, είναι ο νικητής”. Όχι λιγότερο σημαντικό, τέλος, είναι το ότι εκτός από το να προκαλείτε σε αναμέτρηση άλλους παίκτες, οι λάτρεις των στοιχημάτων μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους αντιμετωπίζοντας NPCs σκορπισμένους σε όλη τη Tyria. Η δεύτερη activity που εμφανίστηκε είναι το ‘Sanctum Sprint’, ένα ΜΜΟ αντίστοιχο του Mario Kart της Nintendo. Όντας κλώνος ενός ιδιαίτερα σεβαστού είδους, το ‘Sanctum Sprint’ δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα βασικά συστατικά του. Δεκατρείς παίκτες ανταγωνίζονται χρησιμοποιώντας τα aspects των Zephyrites, καθώς μαζεύουν καθ’ οδόν διάφορα boost. Αυτή η σουπερ-διασκεδαστική και εθιστική προσθήκη θα με κρατήσει σίγουρα κολλημένο στο παιχνίδι για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον.

Εκτός από νέο περιεχόμενο, αυτό το update επιστρέφει στα παλιά για να αναδομήσει μερικά στοιχεία του achievement system. Ολόκληρο το achievement UI δέχτηκε ανασχεδιασμό, κάνοντας ευκολότερη τη παρακολούθηση των αποστολών που δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει. Επιπρόσθετα, περαιτέρω κατηγοριοποίηση υλοποιήθηκε στο πάνελ, θέτοντας τα θεμέλια για τα επερχόμενα κεφάλαια του Living Story αλλά και άλλων τρόπων (mode) παιχνιδιού. Αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι για πρώτη φορά οι παίκτες ανταμείβονται για το κυνήγι των achievement points τους. Every 500 points a chest pops up at the bottom left corner of the screen containing shinies. The pool of prizes can include brand new skins, laurels, coin and even gems.

Και τι νέα έχουμε για τη διαγωνιστική πλευρά του παιχνιδιού, μπορεί να ρωτήσετε; Οι παίκτες ΡνΡ δε θα πρέπει να αισθάνονται παραμελημένοι. Αντιθέτως, ένας νέος sPvP χάρτης παρουσιάστηκε, ονόματι Skyhammer. Προφανώς, περιλαμβάνει ένα γιγαντιαίο κανόνι που σκορπίζει το τρόμο σε αυτούς που δεν το χειρίζονται, και ασταθή βάθρα που εκρύγνυνται όταν οι παίκτες παραμείνουν επάνω τους στάσιμοι για μερικά δευτερόλεπτα. Το Skyhammer επικεντρώνεται κυρίως στον έλεγχο περιοχής, κάνοντας builds που εξαρτώνται από το stability πολύ βιώσιμα, αν όχι και απαραίτητα. Έστω και αν δεν το έχω δοκιμάσει ο ίδιος ακόμα, η ιδέα της προσέγγισης διαφορετικών τρόπων παιξίματος με κάνουν να ψήνομαι πολύ. Τέλος, το World versus World δέχεται τη συνηθισμένη περιποιήση των πρόσθετων ability lines, με τα Build και Repair masteries να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση.

Αυτά προς το παρόν φίλοι μου. Ανακεφαλαιώνοντας θα σας συνιστούσα να δοκιμάσετε όλοι αυτό το patch. Η ArenaNet φαίνεται να διδάχτηκε πολλά από όλες τις προηγούμενες κυκλοφορίες και το feedback της κοινότητας που τις συνόδεψαν. Μπορεί να νομίζετε ότι υπερβάλλω, αλλά εγώ θα βαθμολογούσα εύκολα τούτο το patch ως τέλειο. Αυτό είναι το είδος περιεχομένου που περίμενα από τη κυκλοφορία του παιχνιδιού και αυτό είναι ό,τι περιμένω προσωπικά στο μέλλον, καθώς ο πήχης έχει μπει πολύ ψηλά πια. Θα σας ξαναδώ σύντομα πάλι καθώς, ας μη ξεχνάμε, πώς από εδώ και μπρος θα παίρνουμε νέο περιεχόμενο σε δι-εβδομαδιαία βάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*