Μεσημεριανό με τον Colin Johanson

foodwars2

Το πρόβλημα που έχουμε στον Jade Quarry αυτή τη στιγμή, που βρισκόμαστε στην κορυφαία κατηγορία των server της Βορείου Αμερικής, είναι ότι είμαστε μπροστά κατά πενήντα χιλιάδες πόντους και λόγω αυτού, κανείς δεν θέλει να λογγάρει για να παίξει πραγματικά. Δεν νιώθουν την ανάγκη για να μπουν και να παίξουν. Αυτό είναι ένα μεγάλο αντικίνητρο αυτή τη στιγμή, υπάρχουν guilds που καταρρέουν λόγω αυτού. Θα μπορούσε να διευθετηθεί κάπως…;

Colin: Βασικά το πρόβλημα είναι ένα. Για παράδειγμα, είναι σαν να λέμε ότι θα η σκοτωθείς ή θα νικήσεις με μεγάλη διαφορά. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος για να λογγάρεις και αυτό πρέπει να το διορθώσουμε άμεσα. Θεωρώ ότι υπάρχει μία πολύ εύκολη λύση και για τα δύο. Επειδή και τα δύο αφορούν το ίδιο θέμα, το οποίο είναι: “γιατί παίζω κάθε μέρα” ως αντίθεση στο “γιατί θέλω να νικήσει ο server μου αυτή την εβδομάδα;”. Αυτό βρίσκεται πραγματικά στην κορυφή της λίστας μας με τα πράγματα που προσπαθούμε να διευθετήσουμε.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που προτιμήσατε να βάλετε server στο WvW και όχι ομάδες;

Colin: Αυτό που με αφορά – είναι απλά να μπορώ να απαντήσω σε τέτοιου είδους ερωτήσεις – βρισκόμουν μόνο στην ομάδα περιεχομένου, όταν πολλά από αυτά αποφασίστηκαν, οπότε είναι δύσκολο για εμένα να απαντήσω 100% στα σίγουρα ποιο ήταν το σκεπτικό της διαδικασίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, όταν δεν ήμουν παρών στο χώρο που πάρθηκαν οι αποφάσεις. Αλλά μαντεύω ότι ο λόγος που αποφασίστηκε αυτό ήταν επειδή ήθελαν να κάνουν τους server να θεωρούνται ποιο σημαντικοί στην υπόληψη των παικτών και να νιώθεις ότι ο κόσμος που παίζεις μαζί του στον server σου είναι το community σου, ενώ οι ομάδες είναι υποσύνολα αυτού και όχι κάτι καταναγκαστικό. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε αν αυτό το θέμα υπερισχύει ακόμα τώρα που το παιχνίδι έχει κυκλοφορήσει. Ο κόσμος είναι δεμένος με τον server του ή…; Νιώθετε ταυτισμένοι με τον server σας ή μήπως η guild σας ή τα άτομα με τα οποία παίζετε μαζί σημαίνουν κάτι παραπάνω για εσάς.

Ανεβάσαμε τον server μας στην ένατη κατηγορία, οπότε εμείς ναι νιώθουμε ότι υπάρχει ένας δεσμός. Μπορώ να φανταστώ ότι αυτοί που μετακινήθηκαν, ειδικά λίγο πριν εισαχθούν οι τιμές των gem, όταν και μεταπήδησαν πολλοί προκειμένου να γλιτώσουν τις ουρές και άλλα τέτοια πράγματα, αυτοί ας πούμε δεν είναι και τόσο δεμένοι. Πάντως εμείς είμαστε πραγματικά ταυτισμένοι.

Οπότε σκεφτόμουν ότι είναι άλλο ο server στον οποίο παίζει κανείς και άλλο εκείνος που εκπροσωπεί στο WvW, σωστά;

Colin: Σωστά.

Οπότε γιατί τους έχουμε συνδέσει; Γιατί να μην επιλέγουμε ξεχωριστά τον server στον οποίο κάνουμε WvW και ξεχωριστά τον server στον οποίο παίζουμε τον υπόλοιπο χρόνο;

Colin: Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο γίνεται αυτό, είναι επειδή θέλουμε να χτίσουμε την αίσθηση της κοινότητας. Θέλουμε να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ PvE και WvW γνωρίζοντας την μία πλευρά της κοινότητας στην άλλη. Βλέπεις κόσμο που δεν τον γνώριζες πριν και μπορείς να του πεις: “Είσαι μέρος του κόσμου μου, έλα στο WvW, και βοήθησέ μας”. Νομίζω το Guild Wars 1 είχε μερικά πραγματικά ελκυστικές διαστάσεις σε αυτό το θέμα, όπως για παράδειγμα το “Hall of Heroes”. Όταν το μήνυμα που φαινόταν στο chat έλεγε “Ο κόσμος μας πλέον ελέγχει το Hall of Heroes”. Αυτό ήταν κομμάτι όλων όσων ήταν σε εκείνο το κόσμο. Αισθάνονταν δεμένοι με αυτό. Ένιωθαν ότι αποτέλεσαν μέρος της νίκης. Ελπίζω ότι με τον καιρό θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό το στυλ μηνυμάτων για το WvW σε κάποιο βαθμό, ώστε όλοι όσοι είναι στον κόσμο να δένονται με αυτόν. Αλλά πραγματικά, ο κυριότερος λόγος είναι για να γνωρίσεις τους ανθρώπους σε κάθε κομμάτι του παιχνιδιού. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσοστό παικτών που παίζει WvW και PvE μαζί, σε καθημερινή βάση, και θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα δεσμό μεταξύ αυτών των δύο, ώστε να μπορείς να γνωρίσεις κόσμο και να βρεις μια κοινότητα.

Ποια είναι η αγαπημένη σου γεύση παγωτού;

Colin: (γέλια) Το salted caramel.

Μια γρήγορη PvE ερώτηση: που είναι το Final Rest;

Colin: (γέλια) Αν σας έλεγα που είναι, τότε μετά θα έπρεπε να σας σκοτώσω. (γέλια)

Πες μας, αλλιώς θα την πληρώσει το Πόνυ!

Colin: Αγαπάω το πόνυ, αλλά δεν μπορώ να σας πω. Κάποια μέρα θα το ανακαλύψετε και όλοι θα είναι ενθουσιασμένοι.

Υπάρχει ένα όριο σε condition stacks, μέχρι τα 25. Στο σενάριο που έχεις δύο Thieves να κάνουν επίθεση σε ένα boss και ένας από αυτούς μπορεί να φτάσει τα 25 stack μόνος του, ο άλλος είναι τελικά αχρείαστος γιατί δεν μπορεί να αυξήσει το condition. Γίνεται κάτι για να διορθωθεί αυτό ή για να κάνει τον δεύτερο περισσότερο χρήσιμο;

Colin: Αυτή τη στιγμή, όχι. Ενδιαφέρουσα στατιστική για εσάς: κάθε condition στο παιχνίδι κοστίζει bandwidth στο server. Αυτό γιατί πρέπει να μετράμε πόσο συχνά ‘τρέχει’ το condition, ποια είναι είναι η διάρκεια του, και πόσα stacks υπάρχουν. Άρα, όσα περισσότερα stacks επιτρέπουμε, τόσο πιο ακριβό γίνεται γιατί μετράμε τα πάντα. Θα μπορούσαμε να πούμε, μπορείς να έχεις άπειρα stacks. Πρώτον: αυτό είναι πραγματικά μη ισορροπημένο. Δεύτερον: είναι υπερβολικά ακριβό για εμάς, σε όρους απόδοσης. Το θέμα είναι ένα από αυτά τα περίεργα, back-end server πράγματα που βοηθούν έναν Game Designer να πάρει αποφάσεις, είτε τις θέλει, είτε όχι.

Ένα απο τα πράγματα που λέγονται είναι να έχει ο κάθε παίκτης το δικό του, προσωπικό stack που μπορεί να κάνει, αντί για ένα απεριόριστο ποσό stacks σε ένα boss.

Colin: Ναι, είναι δύσκολο. Σίγουρα είναι κάτι που μπορούμε να εξετάσουμε, αλλάζει δραστικά τον τρόπο που παίζουν τα professions, σωστά; Είναι σαν να λέει “δεν μπορείς πια να κάνεις stack μέχρι τέρμα έναν τύπο condition”. Μπορεί να αλλάξει τα skill σε κάθε profession αν το κάνουμε. Θα ενθάρρυνε περισσότερο το ομαδικό παίξιμο, σε ένα βαθμό. Δεν είναι κάτι που πραγματικά συζητάμε, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Θα έπρεπε να σκεφτώ πολύ ποια θα ήταν τα αποτελέσματα συνολικά, αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα … ενδιαφέρουσα ιδέα.

Υπάρχουν σχέδια για προσθήκη περισσότερου περιεχομένου στο Southsun Cove;

Colin: Ναι. Υπάρχουν τα Guild Missions που συμβαίνουν στο Southsun Cove. Έρχεται περιεχόμενο (πανηγυρισμός).

Μου αρέσει πολύ το τοπίο στο Cove.

Colin: Ναι, σίγουρα θα συνεχίσουμε να το επεκτείνουμε.

Η πραγματική ερώτηση ωστόσο έχει να κάνει με το πόσες φορές μπορείς να προσπεράσεις το champion Karka.

Colin: (γέλια) Και να μαζέψεις τον ορείχαλκο και να φύγεις τρέχοντας.

Precursors. Πριν από λίγο αναφέρθηκε ότι θα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να βρίσκουμε precursors, όπως μέσα από το scavenger hunt.

Colin: Κάποια μέρα, ναι.

Κάποια μέρα. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Colin: Βάλαμε μερικούς καινούργιους RNG τρόπους για να τα βρεις, όπως καινούργια μέρη που θα μπορούσαν να είναι στο παιχνίδι πρόσφατα, αλλά αυτή δεν είναι μια πραγματική λύση. Είναι απλά ένα “ας αυξήσουμε τα μέρη που μπορούν οι παίκτες να τα βρουν”. Οι διορθώσεις που θα μπουν σχετικά με το loot τον Φεβρουάριο θα αυξήσουν επίσης τις πιθανότητες να αποκτήσεις ένα precursor, γιατί θα είναι πιο πιθανό να πάρεις γενικά loot, άρα και precursor. Αυτό θα βοηθήσει κάπως. Μακροπρόθεσμα θα θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο επικό, όπου θα υπάρχει ξεκάθαρο μονοπάτι του στυλ “να τι πρέπει να κάνεις και όταν το τελειώσεις θα πάρεις ένα precursor.” Δεν το δουλεύουμε αυτή τη στιγμή, αλλά προσπαθούμε να το σχεδιάσουμε. Σίγουρα στο μέλλον θα φτιάξουμε ένα σύστημα, ώστε να μπορείτε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Υπάρχουν σχέδια να γίνουν τα legendary account bound, ώστε να μην μπορούν να πουληθούν στο trading post;

Colin: Νομίζω το μόνο θέμα με αυτό θα ήταν η καθυστέρηση της αλλαγής, επειδή υπάρχουν στο παιχνίδι και είναι ήδη αντικείμενα που μπορούν να πουληθούν.

Θα μπορούσατε να το κάνετε, δηλαδή;

Colin: Η αλήθεια είναι πως όχι. Με τον τρόπο που δουλεύουν τα items, αν κάνουμε κάτι τέτοιο θα επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούν τα υπόλοιπα υπάρχοντα αντικείμενα. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα γίνει εκεί, εξαρτάται περισσότερο από το Commerce Team και τον τρόπο που θέλουν να το χειριστούν. Είναι κάτι που έχει κινήσει πολλές συζητήσεις.

Σχετικά με τα legendaries, μπορείς να πάρεις το Twilight και το Sunrise και να τα συνδυάσεις για να φτιάξεις το Eternity. Σκοπεύετε να τα κάνετε αυτά και με τα άλλα legendary όπλα;

Colin: Ναι, σε κάποιο σημείο θα επεκτείνουμε τα legendary. Μπορεί να υπάρχουν νέα είδη όπλων, περισσότερα όπλα, περισσότεροι συνδυασμοί. Σίγουρα θα υπάρξουν περισσότερα legendaries στο μέλλον. Αλλά δεν θέλουμε να βγάλουμε ένα κάρο νέα legendary όταν δεν έχουμε ένα καλύτερο σύστημα για να βρίσκουν οι παίκτες τα precursor.

Θα υπάρξει fix για τα female asura και τα shoulder pieces των armor τους;

Colin: Εε, ελπίζω. Δεν ξέρω που εκριβώς είναι αυτό στη λίστα.

Πρέπει να δείχνεις ωραία όταν σκοτώνεις κόσμο!

Colin: Και όταν χορεύεις στο πτώμα τους, πρέπει να έχεις πανοπλία στον ώμο. Είναι πολύ σημαντικό.

Μήπως έρχεται το weapon customization;

Colin: Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα. Ξέρω ότι το Art Team θα ήθελε να το κάνουμε. Δεν έχουμε κάποιον που το δουλεύει αυτή τη στιγμή, αλλά είναι δυνατό να κάνουμε κάτι τέτοιο με το σύστημα που χρησιμοποιούμε.

Και τι λες τα dyes να γινόταν account bound;

Colin: Νομίζω ότι δεν πρόκειται να γίνει, αυτή τι στιγμή. Πιστεύω έχει προχωρήσει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση. Δε νομίζω ότι το Commerce Team θα το γυρίσει. Αυτή είναι η πρόβλεψή μου.

IMG_04951Όταν μιλάμε για community events στο παιχνίδι, έχουμε πρόβλημα να βρούμε αντικείμενα να δίνουμε, γιατί πολλά από τα tonics είναι account bound. Μπορεί να γίνει κάτι για αυτό;

Colin: Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούσαμε και σίγουρα θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε. Νομίζω τα holiday festivals ήταν γεμάτα με τέτοια αντικείμενα. Θα ήθελα να κάνω πολύ περισσότερα. Έχουν πολύ πλάκα και δίνουν ευκαιρίες για social events, σωστα; Για να βρίσκονται οι παίκτες.

Μπορείτε αλήθεια να κάνετε unbind τα quaggan tonics? Γιατι θέλω να τα δώσω σε όλους!

(Γέλια)

Κάτι για το commerce team. Υπάρχει έλλειψη από αντικείμενα που μπορούμε να δώσουμε σαν ανταμοιβές. Είναι κάπως απογοητευτικό όταν βλέπεις συνεχώς “το πρώτο βραβείο είναι dye”.

Δεν ξέρω, πούλησα ένα black dye προχτές για 9 gold.

Εγώ αγόρασα ένα για 20 …

Colin: Θα είχε πλάκα αν αγόρασες το δικό του dye (γέλια).

Δραστηριότητες, όπως το bar brawl, υπάρχουν άλλες στο πρόγραμμα;

Colin: Το Bar brawl θα έρθει, εν τέλει.

(Γέλια) Υπάρχει τίποτα άλλο στον ορίζοντα;

Colin: Υπάρχουν κι άλλες που δοκιμάσαμε, αλλά όλες θέλουν πολλή δουλειά πριν προστεθούν. Αλλά στο μελλον θα θέλαμε να τις έχουμε παντού στο παιχνίδι. Ένα από τα καλά του νέου δυναμικού συστήματος achievements είναι ότι μπορείς να διαλέξεις τι θα κάνεις. Σίγουρα το Keg Brawl θα είναι μια επιλογή, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα στο keg brawl που σε βοηθούν να πάρεις το daily σου. Και ελπίζω ότι όσο θα προσθέτουμε νέα minigames θα προσθέτουμε και μια μικρή εναλλαγή, ώστε για παράδειγμα η Δευτέρα να είναι η ημέρα του keg brawl, και όλοι παιζουν αυτό για μια μέρα, γιατί είναι στη λίστα με τα achievements. Η Τρίτη είναι Bar brawl και όλοι πάνε εκεί και η Τετάρτη είναι Shooting Gallery ή οτιδήποτε έχουμε βάλει μέχρι τότε.

Το Polymock;

Colin: Ναι, ίσως αυτό.

Θα ήταν ωραίο ο κόσμος να πήγαινε πίσω στις πόλεις.

Colin: Ναι, νομίζω αυτό θα είναι σημαντικό.

Μου αρέσει πραγματικά το καινούργιο σύστημα με τα dailies.

Colin: Ναι, και αυτό που θα μπει τον Φεβρουάριο είναι κατά πολύ καλύτερο. Υπήρχαν τόσα πράγματα που θέλαμε να κάνουμε και δεν μπορούσαμε, γιατί δεν θέλαμε να υποχρεώσουμε τον κόσμο να παίξει ένα συγκεκριμένο κομμάτι του παιχνιδιού. Όταν όμως το ανοίγουμε και τους δίνουμε επιλογές του τύπου “διάλεξε 5 από τα 10 πράγματα που θέλεις να κάνεις”, τότε μπορούμε να βάλουμε jumping puzzles, keg brawl… Δεν σε αναγκάζει να παίξεις ένα συγκεκριμένο τύπο παιχνιδιού, γίνεται επιλογή.

Με το καινούργιο σύστημα για dailies, είναι αστείο το πόσοι δεν ξέρουν να κάνουν dodge.

Colin: Γι′ αυτό το βάλαμε μέσα! Είναι απίστευτο πόσο λίγοι παίκτες κάνουν dodge συχνά.

Colin, υπάρχει κάτι που δεν ρωτήσαμε και θέλεις να μοιραστείς μαζί μας;

Colin: Εεε, το fish sandwich ήταν υπέροχο(γέλια). Ευχαριστώ πολύ για αυτήν τη συζήτηση! Μίλησα πολύ, αλλά ήταν όλα πολύ καλές επιλογές, σας ευχαριστώ.

Κάποιος ήθελε να σε ρωτήσει πως περιποιείσαι το μουσάκι σου…

Colin: Αλλάζει κάθε μέρα (γέλια). Μερικές φορές είναι λίγο στραβό γιατί είμαι μισο-κοιμισμένος όταν το κάνω…

Είναι πιθανό να δούμε επιλογές για guilds, όπως για παράδειγμα σημάδια στο mini map που δείχνουν που βρίσκονται άλλα μέλη του guild, για να σταματήσει ο κόσμος να χάνεται;

Colin: Ναι, το συζητούσαμε αυτό νωρίτερα. Είναι σίγουρα κάτι που θα εξετάζαμε. Αυτή τη στιγμή δεν το δουλεύει κανείς, αλλά κατά τη διάρκεια του έτους, κάθε κοινωνικό εργαλείο που μπορούμε να φτιάξουμε που σας βοηθάει να παίξετε με άλλα άτομα, σας δίνει περισσότερους λόγους να παίξετε μαζί τους και περισσότερες αμοιβές για αυτό, είναι κάτι που θα μας απασχολήσει. Τα guild missions είναι σίγουρα ένα μεγάλο κομμάτι και θέλουμε να συνεχίσουμε να φτιάχνουμε πράγματα σαν αυτό.

Υπάρχει τίποτα που θα ήθελες να μας ρωτήσεις;

Colin: Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι του παιχνιδιού; Τι σας ελκύει περισσότερο; (Δείχνει προς την μεριά του τραπεζιού που έκανε τις WvW ερωτήσεις) Ξέρω τι είναι για εσάς, τουλάχιστον!

  • Κυρίως τα jumping puzzles.
  • Μισώ τα jumping puzzles, είμαι χάλιας (γέλια).
  • Μου αρέσει να παίζω με φίλους, και να κάνω καινούργιους.
  • Νομίζω για εμένα είναι όλες οι μικρές περιοχές που είναι “κρυμμένα μαργαριτάρια”.
  • Εγώ ακόμα προσπαθώ να μπω στο ρημάδι το δωμάτιο με τις γάτες.
  • Αυτό είναι που με κάνει να επιστρέφω και να κάνω κι άλλη εξερεύνηση, το να βρίσκω τι είναι κρυμμένο. Το επίπεδο της λεπτομέρειας που υπάρχει στον κόσμο και πόσο ζωντανός είναι.
  • Και όπως είπες, ανακαλύπτοντας το Aurora Glade και πράγματα σαν αυτό. Μου αρέσουν όλα τα easter eggs Από το Guild Wars 1. Είναι από τα αγαπημένα μου πράγματα, θα ήθελα να δω κι άλλα στα fractals – αυτό θα ήταν υπέροχο.
  • Εγώ είμαι περισσότερο οπαδός των dungeons.
  • Το είχατε βάλει αποστολή να καταστρέψετε τα πάντα από τον κόσμο του Guild Wars 1; (Γέλια στο τραπέζι) Εκτός από το Granite Citadel, έχει μείνει τίποτα άλλο όρθιο;

Colin: Βασικά, υπάρχουν ερείπια από πολλά πράγματα!

Κανένα σχέδιο για τα town clothes και τα dungeon tokens;

Colin: Ναι, τα tokens μάλλον πριν από τα town clothes. Θα ήταν ωραίο να κάναμε κάτι που θα σας βοηθούσε να αποθηκεύετε αυτά τα πράγματα. Είναι μόνο θέμα του πότε θα υλοποιηθούν.

Συγγνώμη, είπες για τα dungeon tokens ότι θα έχουμε και άλλο τρόπο να τα χρησιμοποιήσουμε;

Colin: Θα μας άρεσε να σας δίναμε περισσότερους λόγους για να τα χρησιμοποιήσετε Αν όχι τίποτα άλλο, νέα αντικείμενα στους vendors είναι σίγουρα κάτι που θα εξετάσουμε.

Νομίζω έχω 5 ή 6 stacks από αυτά.

Colin: Όσο βάζουμε νέους τύπους reward system στο παιχνίδι, σίγουρα θα τα επεκτείνουμε και στα υπάρχοντα συστήματα. Ελπίζω ότι όσο προχωράμε θα προσθέτουμε rewards στους laurel vendors, στους merchants, στους karma merchants, σε αυτούς των dungeon, στα NPC των fractals… Μπορούμε να τα απλώσουμε σε όλο το παιχνίδι, για να αυξήσουμε το αίσθημα της ανταμοιβής.

Να πάρουμε μια φωτογραφία, είσαι εντάξει με αυτό;

Colin: Ναι, φυσικά! Ομαδική φωτογραφία!

(Σηκωνόμαστε για τη φωτογραφία)

IMG_04991Και κάτι τελευταίο, θεωρείται exploit η μεταφορά siege equipment από έναν χαρακτήρα σε έναν άλλο;

Colin: Δεν είναι exploit, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με αυτό.

Για ποιο λόγο είχε γίνει έτσι το siege equipment;

Colin: Δεν θυμάμαι συγκεκριμένα, αλλά είμαι σίγουρος ότι υπήρχε καλός λόγος. Πραγματικά δεν θυμάμαι τι ήταν, τώρα. Υπήρχε λόγος πάντως, και έβγαζε και νόημα όταν τον άκουσα. (Παύση) Θα χρειαστεί να ρωτήσω, δε θυμάμαι. Αλλά όχι, δεν το θεωρούμε exploit.

Ok cool.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους εκείνους που βοήθησαν σε αυτό το κολοσσιαίο εγχείρημα. Ήταν υπέροχο που δούλεψα μαζί σας πάνω στην απομαγνητοφώνηση. Αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που είμαι εδώ. Η αγάπη μου για όλους εσάς. Και ορίστε η απόδειξή σας:

the-transcription-team

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*