Professions: Engineer

Engineer

« Θα καθόμουν να σου τα εξηγήσω, αλλά μία επίδειξη θα ήταν πιο χρήσιμη. »

Σκεφτείτε μηχανές και μηχανισμούς…  Σκεφτείτε συσκευές και εργαλεία… Σκεφτείτε γρανάζια, βίδες και μοχλούς, μπαρούτι, σφαίρες και οβίδες, και περισσότερο μπαρούτι… Φανταστείτε σκόνη, αποπνικτική σκόνη και αχό. Λάμψεις που τυφλώνουν και κρότους που ξεκουφαίνουν… Και μετά φανταστείτε μία μορφή να ξεπροβάλλει μέσα από όλο αυτό, χαμογελώντας.

Είναι ο Engineer, και χαίρεται πολύ που σας βλέπει!
Το πρώτο που προσέχετε πάνω του, εκτός από το αυτάρεσκό του χαμόγελο, είναι το τεράστιο σακίδιο που μεταφέρει στην πλάτη του. Εκεί μέσα φυλάει τα διάφορα Special Skills του: backpack kits, weapon kits, turrets, elixirs… Όμως αυτό που τραβάει το βλέμμα του πιο παρατηρητικού είναι η μικρή, αστραφτερή ζώνη εργαλείων (Tool Belt) που έχει γύρω από τη μέση του. Είναι η ξεχωριστή Ability που χαρακτηρίζει το profession αυτό, προσδίδοντάς του ταυτόχρονα ομορφιά αλλά και πολυπλοκότητα. Αποτελείται από τέσσερα κουμπιά (F1-F4) ακριβώς πάνω από τα weapon slots (1-5), παρόμοια με τα Attunements των Elementalist.

«Τέσσερις μόνο θέσεις ε; Και λοιπόν;» ρωτάτε.

«Τέσσερις εναλλακτικές» σας απαντάει. «Μία επιπλέον επιλογή για κάθε utility & healing skill που έχω επιλέξει».

Βλέποντας το απορημένο και απαξιωτικό ύφος στο πρόσωπό σας, λέει απλά:

«Θα καθόμουν να σου τα εξηγήσω, αλλά μία επίδειξη θα ήταν πιο χρήσιμη…»

Ο Engineer έχει τις λιγότερες επιλογές weapon sets στο παιχνίδι: μόλις ΕΝΑ 2-handed weapon και ΕΝΑ 1-handed weapon για main-hand, ΔΥΟ (1h) επιλογές για off-hand και ΕΝΑ aquatic. Αυτά. Και μία medium armor να τον προστατεύει. Βλέπω εξακολουθείτε να τον αντιμετωπίζετε υποτιμητικά…

Μάλλον πρέπει να μιλήσουμε λίγο για τα Special Skills του:

a) Weapon kits (2): τοποθετούνται σε utility skill slot (7-9) και αντικαθιστούν το equipped weapon με το επιλεγμένο kit. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί την αντικατάσταση όλων των weapon skills (1-5) από αυτά που ορίζει το kit αυτό. Υπάρχει cooldown μεταξύ δύο διαδοχικών χρήσεων του ίδιου kit.

b) Backpack kits (5): τοποθετούνται κι αυτά σε utility skill slot και αντικαθιστούν το equipped weapon με το επιλεγμένο kit. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί την αντικατάσταση όλων των weapon skills από αυτά που ορίζει το kit αυτό. Υπάρχει cooldown μεταξύ δύο διαδοχικών χρήσεων του ίδιου kit.

c) Elixirs (5): τα Ελιξίρια είναι ειδικά skill που ποικίλουν στα αποτελέσματα που προκαλούν και ως εκ τούτου τοποθετούνται σε διάφορα slots της skill bar – άλλα στο (healing) slot 6, άλλα στα utility slots και άλλα στο (elite) slot 0, όπως το τρομερό Elixir X.

d) Turrets (5): τοποθετούνται σε utility skill slot, εκτός του Healing Turret που μπαίνει στο healing skill slot. Υπάρχουν 3 τρόποι χρήσης των turrets: μετακίνησή τους σε άλλο μέρος (μόνο ο Engineer μπορεί να το κάνει αυτό και μεσολαβεί ένα σύντομο cooldown μεταξύ ξεστησίματος και ξανα-στησίματος του turret) / ενεργοποίηση της λειτουργίας overcharge’ (όταν το turret γίνει deployed, ενεργοποιείται στην Tool Belt του το αντίστοιχο overcharge εικονίδιο) η οποία προσδίδει κάποιο group effect συνήθως. / αυτο-καταστροφή του turret, μέσω του ίδιου εικονιδίου στην skill bar που το κάνει και deploy. Μόνο ένα turret κάθε τύπου μπορεί να είναι deployed κάθε στιγμή, ενώ μπορεί να ‘στήσει’ όσα –διαφορετικά- turrets έχει κάνει equipped.


Βλέπω σταματήσατε να γελάτε. Πολύ σωστά κάνατε. Ο Engineer είναι πολυμήχανος, είναι απρόβλεπτος, είναι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Είναι αυτός που μπορεί, με την επιλογή του κατάλληλου kit, να κάνει τη διαφορά σε μία αναμέτρηση. Είναι θανατηφόρος από μακριά, είναι ακόμα πιο επικίνδυνος από κοντά. Ο κατ’εξοχήν ρόλος του είναι ο έλεγχος κάποιας θέσης στο πεδίο της μάχης: Turrets, Grenades, Mines και το Rifle του (2h main weapon) δημιουργούν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τοίχος από σφαίρες και θραύσματα, ενώ ο ίδιος μπορεί να προστατευτεί πίσω από την Shield του (1h off-hand weapon) η οποία σταματάει ακόμα και spells! Αν καταφέρετε να βρεθείτε κοντά του παρόλαυτα, μη βιαστείτε να τον θεωρήσετε ξεγραμμένο: Mines, Satchel bombs, Rifle (που κάνει και knock-back), ή το Flamethrower weapon kit μπορούν να σας κατεδαφίσουν επί τόπου. Από μέσα του παρακαλάει να βρεθεί κάποιος δίπλα του: poison & blind από το Pistol του (σαν 1h main-hand) ή ένα δίχτυ από το Net Turret ή λίγη sticky glue από το (off-hand) Pistol του… τόσες επιλογές, τόσοι πολλοί τρόποι για να σας ξεκάνει που ποτέ δεν θα βαρεθείτε την παρέα του! Ούτε κι αυτός τη δική σας, φυσικά.

Η ταυτότητα του με μία ματιά:

Ability Tool belt
Normal & Elite Skills Τα ως τώρα γνωστά
Special Skills Types Device kits, Elixirs, Turrets, Weapon kits
Traits Explosives, Firearms, Inventions, Alchemy, Tools
Armor Medium
Weapons

[2h] Rifle

[Main-hand] Pistol

[Off-hand] Pistol , Shield

[Aquatic] Harpoon gun

____________

Πηγές:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*