Στα άδυτα των Elder Dragons και των Εxpansions

edragons

To παρακάτω κείμενο περιέχει διάφορες πληροφορίες από τα αυθεντικά βιβλία του Guild Wars 2, Edge of Destiny και Ghosts of Ascalon. Συνοψίζει κάποια από τα στοιχεία που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για τους Elder Dragons, προκειμένου να μας αποκαλυφθούν αυτά που πιθανότατα θα συναντήσουμε στα expansions. Αν δεν έχετε διαβάσει αυτά τα δύο βιβλία και δεν θέλετε να σας χαλάσουμε το μυστήριο της ιστορίας, μην διαβάσετε αυτό το άρθρο.

To 1120 Μ.Ε., αφυπνίστηκε ο πρώτος Elder Dragon στην Tyria, ο Primordus. Ο πιο τρομερός από όλους τους υπόλοιπους δράκους, αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της καταστροφής που δημιούργησε. Από την στιγμή που ξύπνησε παρέμεινε κάτω από την επιφάνεια – στα Βάθη της Tyria – όπου επέφερε το χάος. Κατάστρεψε τεράστιες εκτάσεις των υπόγειων περιοχών, εξαναγκάζοντας πολλές φυλές, όπως τους skritt, να εγκαταλείψουν τα Βάθη και να μεταναστεύσουν στην επιφάνεια της γης. Τα minions του οι destroyers πλημμύρισαν τα έγκατα της Tyria, συνθλίβοντας τις ελπίδες των asura για επιστροφή στο φυσικό τους σπίτι.

Σαράντα πέντε χρόνια αργότερα, το 1165 Μ.Ε., ξύπνησε ο Elder Dragon Jormag. Στα παγωμένα Far Shiverpeaks, στο βορειότερο μέρος των Shiverpeak Μountains, εκεί που έχει πάντα χειμώνα και χιόνι, ο Δράκος αναδύθηκε από την καρδιά του πάγου αναγκάζοντας τους kodan να εγκαταλείψουν τις βόρειες παγωμένες θάλασσες και να μονομαχήσουν με τις γειτονικές αποικίες των norn. Τα πλασμένα από χιόνι και πάγο, minions του, icebrood, ανάγκασαν του norn να μεταναστεύσουν νότια στις εγκαταλελειμμένες περιοχές των dwarves. Οι δυνάμεις του Δράκου έχουν πλέον καταλάβει την γύρω περιοχή από την Drakkar Lake και το Gunnar’s Hold, πλήττοντας την με παγετό.

Ύστερα ξύπνησε ο Zhaitan. Το 1219 Μ.Ε., ανήλθε μέσα από τα νερά της Sea of Sorrows, υψώνοντας την χερσόνησο της Orr στην επιφάνεια της θάλασσας. Η κάποτε άγια πόλη της Arah, έπειτα από έναν αιώνα υγρού ληθάργου, είδε ξανά το ελπιδοφόρο φως του ήλιου, αλλά και μία ζοφερή σκιά που τη σκοτείνιαζε ολάκερη – τη σκιά του Δράκου. Το βασίλειο της Orr βρίσκεται υπό την κατοχή του Zhaitan με μοναδικούς του κατοίκους τις ορδές των undead που περιπλανιούνται ανάμεσα στους ερειπωμένους δρόμους του.

Κάποιες περιοχές όμως της Tyria δεν είχαν νιώσει ακόμα την οργή των Δράκων. Οι charr έχοντας ήδη καταλάβει την Ascalon από τους human, έχουν στρέψει πλέον το βλέμμα τους στο οχυρό της Ebonhawke. Η πληγή, ωστόσο, που ακούει στο όνομα των Δράκων δεν άργησε να τους χτυπήσει. Ένα πρωινό του 1320 Μ.Ε. το έδαφος άρχισε να δονείται και ένας ακόμα Elder Dragon αφυπνίστηκε. Ο επονομαζόμενος Kralkatorrik πέταξε πάνω από την περιοχή των charr, έως την Ascalon και τα Blazeridge Steppes, δημιουργώντας στον διάβα του το Dragonbrand. Καθώς o Δράκος φτεροκοπούσε, η γη πάνω από την οποία πέταγε, αγγίχτηκε από την φλογερή ανάσα του και σκοτείνιασε, ενώ τα ζώα και τα φυτά κρυσταλλοποιήθηκαν. Η πορεία του σταμάτησε στην βόρεια Crystal Desert, όπου βρίσκετε μέχρι και σήμερα.

Σε μια άγνωστη μέχρι τώρα χρονική στιγμή ένας ακόμη Elder Dragon έκανε την εμφάνιση του. Ο προς το παρόν ανώνυμος αυτός Δράκος ξύπνησε από τα βάθη της θάλασσας, δημιουργώντας με το νερό πλοκαμοφόρα πλάσματα. Με την δύναμη του έχει δημιουργήσει ορδές υποτακτικών του, από όλες τις λίμνες και τα ποτάμια που βρέχουν την περιοχή του. Η εισβολή των krait στις περιοχές των quaggan πριν από πενήντα χρόνια, δείχνει να συμπίπτει με την κατά προσέγγιση χρονική στιγμή της αφύπνισης του συγκεκριμένου Δράκου. Η φυλή των υδρόβιων δουλεμπόρων κατοικούσε στις βαθύτερες τάφρους του Unending Ocean, ώσπου ξάφνου μία μέρα ξέσπασαν εισβάλοντας στην περιοχή των quaggan και σχεδόν αφάνισαν τον πολιτισμό τους.

Dragon_02_concept_art_(Zhaitan)
Ο κύριος αντίπαλος στο Guild Wars 2, ο Elder Dragon Zhaitan

Στο Guild Wars 2, αν και ο χαρακτήρας μας στην αρχή θα ασχολείται με απλά καθημερινά πράγματα, σύντομα θα ακολουθήσει το μονοπάτι που τον καλεί – αυτό του ήρωα. Οι Δράκοι έχουν αναστατώσει την Tyria και όπως θα ήταν αναμενόμενο εμείς δεν γίνεται να απουσιάζουμε από αυτό το γεγονός. Ο πρώτος Elder Dragon που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι ο Zhaitan. Αυτός μαζί με τις στρατιές των undead του, που έχουν πλημμυρίσει τα ερείπια του βασιλείου της Orr, θα είναι οι κύριοι αντίπαλοι μας στο παιχνίδι.

Όπως έχει επιβεβαιωθεί το Guild Wars 2 θα ακολουθηθεί από expansions. Αν υποθέσουμε ότι θα κυκλοφορήσει ένα expansion για κάθε έναν από τους εναπομείναντες Δράκους, τότε μιλάμε για τέσσερα expansions. Σε αυτά πιθανότατα θα έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε νέα races, να ταξιδέψουμε στις περιοχές που σμπαράλιασαν οι υπόλοιποι τέσσερις Elder Dragons και εν τέλει και να τους αντιμετωπίσουμε μαζί με τις ορδές των υποτακτικών τους. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε τις σκέψεις μας για κάθε ένα από αυτά τα expansions.

Στο πρώτο από αυτά, ίσως να μπορούμε να επιλέξουμε το race των skritt και να ταξιδέψουμε σε διάφορες περιοχές κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου θα περιπλανηθούμε μέσα στα σπλάχνα υπόγειων σπηλιών και ηφαιστείων, που θα βράζουν από την καυτή λάβα, προκειμένου να πολεμήσουμε τον Primordus και τις ορδές των destroyers στα Βάθη της Tyria. Η νίκη μας θα απελευθερώσει τις υπόγειες περιοχές, επιτρέποντας στους asura και στις υπόλοιπες φυλές που κατοικούσαν εκεί να επιστρέψουν και να ανοικοδομήσουν τους πολιτισμούς τους.

Σε κάποιο άλλο expansion, είναι πιθανό, να έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε ως kodan και να μπορούμε να περιπλανηθούμε στις παγωμένες χώρες του βορά, ανάμεσα από χιόνι και ψύχος. Θα κολυμπήσουμε στον παγωμένο ωκεανό και θα αναρριχηθούμε στα Far Shiverpeaks, όπου και θα πολεμήσουμε τον Jormag και τους υπηκόους του. Όταν ο Δράκος ηττηθεί θα επιστρέψει η γαλήνη στο βορρά και στις φυλές που κατοικούν εκεί.

Ένα τρίτο expansion ίσως να μας βάλει να διασχίσουμε το κρυσταλλοποιημένο Dragonbrand και να ταξιδέψουμε στην Crystal Desert για να αντιμετωπίσουμε τον Elder Dragon Kralkatorrik και τον στρατό των κρυστάλλινων τεράτων του. Το τέλος του Δράκου θα σημάνει την αρχή μια νέας εποχής. Καθώς ο ήλιος θα αναδυθεί πίσω από τους αμμώδης λόφους της ερήμου θα λιώσει με τις αχτίδες του την κρυστάλλινη κατάρα και θα γεμίσει ξανά με ζωή τις περιοχές που είχαν χάσει κάθε ελπίδα.

Στο τελευταίο από τα τέσσερα expansions ίσως να μας δίνετε η δυνατότητα να επιλέξουμε τα race των quaggan για να καταδυθούμε στα βάθη του Unending Ocean όπου και θα μονομαχήσουμε με τον αποκαλούμενο, από τους fan, Deep Sea Dragon και τα υδρόβια τέρατα του.

Κάπου εδώ τελειώνουν οι προβλέψεις για τα τέσσερα expansion του Guild Wars 2. Ελπίζω να μην σας χάλασα το μυστήριο της ιστορίας, αλλά να σας κράτησα σε περισσότερη αγωνία.

– Γιώργος Μερκούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*