Το Όνειρο του Ίκαρου

The_Dream_of_Icarus

Δε θα ξεχάσω ποτέ την αίσθηση που ένιωσα όταν πήδηξα για πρώτη φορά στο Guild Wars 2. Το original Guild Wars είναι φτιαγμένο με γνώμονα τις δύο διαστάσεις, δίχως να σου δίνει δηλαδή τη δυνατότητα να πηδήξεις. Το πρώτο πράγμα που έκανα λοιπόν όταν κυκλοφόρησε το sequel ήταν ακριβώς αυτό. Όταν ξεκόλλησα από το έδαφος έστω για μία απειροελάχιστη στιγμή αισθάνθηκα ελεύθερος. Τη στιγμή δε που άνοιξα το glider για πρώτη φορά στο Heart of Thorns το όλο συναίσθημα νομίζω ότι έγινε πλέον απόλυτο.

Ο μύθος του Δαίδαλου και του Ίκαρου μιλάει για την απόδραση των δυο από τον λαβύρινθο του Μινώταυρου. Ο Δαίδαλος, ως πολυμήχανος εφευρέτης που ήταν, κατασκεύασε για τον ίδιο και τον γιο του, Ίκαρο, από ένα ζευγάρι φτερά από κερί και πούπουλα με σκοπό να πετάξουν μακριά από τον βασιλιά που τους είχε φυλακίσει εκεί. Ο πατέρας είχε προειδοποιήσει τον γιο του ότι όσο κι αν πετάξει, δεν πρέπει ποτέ να πλησιάσει τον ήλιο. Ωστόσο, εκείνος μαγεμένος από την πτήση πήγε όσο πιο ψηλά μπορούσε και πλησίασε τόσο πολύ τον ήλιο, που η ζέστη του έλιωσε το κερί των φτερών. Ο Ίκαρος έπεσε στη θάλασσα και πέθανε. Προς τιμήν του αυτό το πέλαγος ονομάστηκε έκτοτε Ικάριο Πέλαγος.

glider 2
Ένα κομμάτι της μαγείας που ένιωσε ο Ίκαρος, έχεις την ψευδαίσθηση ότι το νιώθεις όταν κάνεις gliding. Η αίσθηση είναι πραγματικά υπέροχη. Μπορείς να πας στο ψηλότερο σημείο του χάρτη, να πηδήξεις στο κενό και να αφεθείς στον άνεμο. Πετώντας μέσα στη ζούγκλα ανακαλύπτεις νέους κόσμους. Αυτήν την αίσθηση της ελευθερίας, του να υπερβείς τους νόμους της βαρύτητας είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει κατά τη γνώμη μου το expansion.

Στο Guild Chat της 8ης Ιανουαρίου μερικά δευτερόλεπτα πριν το τέλος της εκπομπής έδειξαν έναν χαρακτήρα να κάνει gliding στην core Tyria χωρίς να πουν τίποτα παραπάνω. Πράγμα που αφήνει να εννοηθεί ότι σε λίγο καιρό, θα μπορούμε και εμείς να κάνουμε gliding στους παλιότερους χάρτες του παιχνιδιού. Αν και όλοι μπορούμε να μαντέψουμε τους λόγους για τους οποίους η ArenaΝet αποφάσισε να κάνει εφικτό το gliding στην core Tyria, είναι ξεκάθαρο ότι εκείνη δεν είναι σχεδιασμένη λαμβάνοντας υπόψιν την ύπαρξη του. Προσωπικά παρ’ όλα αυτά συμφωνώ με την απόφαση καθώς πιστεύω ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την αίσθηση της ελευθερίας που έχεις όταν πετάς.

Λίγο πριν την κυκλοφορία του Guild Wars 2, είχα αναφέρει ότι θα ήταν πολύ ωραία αν μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αλεξίπτωτο καθώς πέφτουμε από μεγάλα ύψη. Το glider στην core Tyria θα είναι ακριβώς αυτό, μιας και οι χάρτες εκεί δεν περιέχουν updrafts και η πορεία που θα μπορείς να ακολουθήσεις είναι μονάχα καθοδική. Έμοιαζε με όνειρο τότε, άλλα τώρα φαίνεται ότι είμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίησή του.

– Γιώργος Μερκούρης (Achilles)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*